Eski sevgilisinin annesini öldürmekle suçlanan sanıktan şok savunma

Eski sevgilisinin annesini öldürmekle suçlanan sanıktan şok savunma
Güncelleme:

İzmir'in Torbalı ilçesinde eski kız arkadaşının annesini öldürdüğü ve babasını yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanık, kadını eşinin öldürdüğünü iddia etti.

İzmir'in Torbalı ilçesinde barışmak istediği eski kız arkadaşının annesi Fadime Y.'yi (52) bıçaklayarak öldürdüğü, babası Fahri Y.'yi (57) de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Yusufcan Ö. (19) ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçsuz olduğunu öne süren Ö., Fadime Y.’yi eşi Fahri Y.'nin öldürdüğünü iddia etti.

Olay, geçen 4 Haziran'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. Yusufcan Ö., kavgalı olduğu kız arkadaşı Merve Y. ile konuşup, barışmak için evine gitti. Ancak Ö. ile Merve Y.nin ailesi arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Yusufcan Ö., elindeki bıçakla, genç kızın annesi Fadime Y.'yi göğsünden bıçaklayıp, öldürdü. Babası Fahri Y.'yi de yaraladı. Olayın ardından Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek teslim olan Yusufcan Ö., tutuklandı. Hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından dava açıldı.

'BEN ÖLDÜRMEDİM, KENDİ EŞİ ÖLDÜRDÜ'
İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Yusufcan Ö., olayda yaralanan Fahri Y. ve kızı Merve Y. ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli hazır bulundu. Tutuklu sanık Ö. ifadesinde, Fadime Y.'nin eşi Fahri Y.'nin öldürdüğünü öne sürdü. Ö.,  "Merve ile üç yıllık duygusal bir arkadaşlığım vardı. Zaman içinde sorunlar yaşadık. Ayrılsak da o dönem barışma aşamasındaydık. Beni ailesiyle tanıştırmak için evine çağırdı. Biraz geç saatte gittiğim için bana küfür etti. Babası kapıda ‘Biz akraba evliliği yapıyoruz. Sana kız vermeyiz. Kızımı çok seviyorsan baban fabrikanın hisselerinden biraz bana devretsin o zaman ortak oluruz, sen de kızımla evlenirsin’ dedi. Irkçılık yaptığını, kızını pazarladığını söyleyince bana yumruk attı. Evden çıkmak istedim. Merve’nin babası, elindeki bıçakla bana saldırdı. Kendimi kenara çekince Fahri’nin elindeki bıçak eşine değdi. Fahri’nin elinden bıçağı aldım. Rastgele salladım, Fahri’ye geldi mi bilmiyorum. Olay yerinden kaçarken yolda birini gördüm ve 'beni öldürecekler karakola götür' dedim. Jandarmaya giderek teslim oldum" diye konuştu.

'SANIK YALAN SÖYLÜYOR'
Olayda yaralanan Fahri Y. ise, sanığın ifadesinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Uyandığında eşini kanlar içerisinde gördüğünü belirten Y., "Sanığın beyanları yalanlar üzerine kurulu. Ben evdeki gürültü üzerine uyandım. Kapıyı açtığımda eşimi yerde kanlar içerisinde gördüm. Bu sırada sanık üzerime gelerek, bana bıçakla saldırdı" dedi.

Merve Y. de o dönem erkek arkadaşı olan sanığın yalan söylediğini ifade ederek, Yusufcan Ö.'in olaydan önce kendisini dağlık alana götürüp, evlenmesi için tehdit ettiğini iddia etti. Sanığın tehdit olayı sırasında da elinde bıçak olduğunu söyleyen Y., "Sanıkla duygusal bir arkadaşlığımız oldu. Bana kötü davrandığı için bitirdim. Olaydan önce beni zorla dağlık bir alana götürüp, bıçakla tehdit etti. Evlenmediğim takdirde beni öldüreceğini söyledi. Korktum ve kurtulmak için 'tamam' dedim. Daha sonra buna inanmadığı için gece vakti evimize geldi. Kapının zorlandığını duyunca pencereden baktım. Sanığı görünce annemin yanına gittim. Bu sırada içeriye girdi ve elindeki bıçağı anneme sapladı.Daha sonra babama saldırdı" diye konuştu. Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesine karar verilerek, ertelendi.

DHA

Etiketler cinayet torbalı