Evlerin kapılarına bırakılan şeriat bildirisine gözaltı

Evlerin kapılarına bırakılan şeriat bildirisine gözaltı
Güncelleme:

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Mamak ilçesinde binalara ve evlerin kapılarına "halkı kin ile düşmanlığa sevk edici mahiyette" bildiri bırakan ve şeriat çağrısı yapan bir kişinin İstanbul’da yakalandığını bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“16 Ocak 2021 Günü Mamak ilçesi Misket Mahallesi’nde binaların ve evlerin kapılarına halkı kin ve düşmanlığa sevk edici mahiyette bildiriler bırakan A.T. isimli şahıs, yapılan çalışmalar neticesinde İstanbul’da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli Müdürlüğümüzdeki işlemlerin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir”.

BİLDİRİDE NE VARDI

Ankara’nın Mamak ilçesinin Misket Mahallesi’ndeki binaların kapılarına "Müslüman Olmak Neyi Gerektirir" başlıklı bildiriler bırakılmıştı.

IŞİD'ın görüşlerinin savunulduğu ve şeriat propagandasının yapıldığı bildiride, Atatürk ilke ve inkılapları, demokrasi ve oy kullanma hakkı hedef alınarak, "Türkiye de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920'lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah'a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye de şeriat yani Kuran Kanunları değil (insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar) geçerli. Demokrasi de, laiklik de İslama tamamen ters olan küftir sistemleridir" denilmişti.