Eylem hazırlığındaki hain yakalandı

Eylem hazırlığındaki hain yakalandı

Muş'ta ele geçirilen PKK'lının, Batı illerinde sansasyonel eyleme hazırlandığı ortaya çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesindeki PKK'nın sözde Sivil Savunma Birlikleri yapılanmasında sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve Batı illerinde sansasyonel eylem hazırlığında olan bir terörist, Muş'ta yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca Yüksekova'da gerçekleştirilen barikat kurma, hendek kazma, güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlara yönelik silahlı eylemlere katılarak, sözde Sivil Savunma Birlikleri yapılanmasında sorumlu düzeyde faaliyet gösteren 1 terör örgütü mensubu Muş'ta yakalandı. Söz konusu teröristin sansasyonel eylem yapmak üzere batı illerine gideceği istihbaratı üzerine geçen 14 Nisan günü, Muş ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, ortak çalışması sonucu merkez özel harekat uygulama noktasında yakalandı. Gözaltına alınan ve adı açıklanmaya PKK'lı çıkarıldığı mahkemede "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

6 YDG-H'LİYE REKOR CEZA

Öte yandan 29 Kasım 2011 günü Muş'ta bir markete, polis araçlarına, güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil vatandaşlara yönelik olarak şiddet içerikli gerçekleştirilen eylemlere katılan 6 YDG-H'linin yargılanması tamamlandı. "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma ve nitelikli adam öldürmeye teşebbüs, terör örgütü faaliyeti kapsamında görevli memura direnme, tehlikeli ve patlayıcı madde taşıma ve bulundurma" suçlarından M.S., O.B., H.B. 61 yıl 10'ar ay, B.G., E.B. 48'er yıl, A.B. ise 15 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Valilik yaptığı açıklamada, bu suçlardan dolayı aranan O.B. B.G., E.B., A.B de geçen 14 Nisan'da yakalanarak cezaevine konduğunu bildirdi.