FBI arıyordu, İstanbul'da bulundu

FBI arıyordu, İstanbul'da bulundu

FBI tarafından dünyanın her yerinde aranan Pablo Picasso'nun tablosu İstanbul'da ele geçirildi.

Amerika Birleşik Devlet’lerinden çalınarak İstanbul'a getirilen ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun "Saçını Tarayan Çıplak Kadın" tablosu İstanbul'da düzenlenen operasyonla ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ünlü İspanyol ressam Paplo Picasso'nun "Saçını Tarayan Çıplak Kadın" tablosunun İstanbul'da satışa çıkarıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Uzun süren teknik ve fiziki takibin ardından, 123x92 cm boyutlarında olan eserin, M.E.O. (28) ve A.O. (66) tarafından el altından satışa çıkarıldığı belirlendi. İşadamı kılığına giren polis ekipleri, şüphelileri tespit etmek için Bakırköy'de buluşarak pazarlık yaptığı öğrenildi.

Polis ekipleri 8 milyon dolar istenen "Saçını Tarayan Çıplak Kadın" tablosunu 7 milyon dolara kadar indirerek, Fatih'te yeni bir buluşma için randevu ayarladı.

TABLOYU FBI DA ARIYORDU

Polis ekipleri tablo ve para teslimatı için Aksaray Fatih Fevzi Paşa'ya gelen şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Düzenlenen operasyonda tablonun arkasında orijinalliğini, ait olduğu yeri ve koleksiyonerin ismini taşıyan mühürler ile birlikte 2 şüpheli de gözaltına alındı.
Ele geçirilen tablo, incelenmek üzere Mimar Sinan Üniversitesi'ne gönderildiği öğrenildi.

Öte yandan ünlü tabloyu FBI olmak üzere birçok ülkenin polis teşkilatlarının da aradığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.