Film izlemeye giden kızın hayatı karardı !

Film izlemeye giden kızın hayatı karardı !

17 yaşındaki liseli kız, arkadaşının evine film izlemeye gitti, hayatı kabusa döndü.

Film izlemek için evine gittiği okul arkadaşının tecavüzüne uğrayan, şantajla başka erkeklere pazarlanan lise öğrencisi R.A., bir de üstüne "hırsız" damgası yedi.

Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre, Genç kızın dramı, polise sığınınca ortaya çıktı. İstanbul Gaziosmanpaşa'da film izlemek için evine gittiği okul arkadaşı Burhan A.'nın (21) tecavüzüne uğrayan ve sonrasında çekilen çıplak fotoğrafları ile şantaja maruz kalıp başka erkeklere de pazarlanan lise öğrencisi R.A.'nın (17) hayatı karardı. Okulu bırakarak markette çalışmaya başlayan kız, yine de Burhan A.'dan kurtulamadı. Çalıştığı marketten çaldığı paraları peşini bırakmayan Burhan A.'ya veren kız hakkında hırsızlıktan dava açıldı. Yaşanan tüm dram, R.A.'nın Emniyet'te gözyaşları içinde verdiği ifadesi ile ortaya döküldü.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dosyasına göre, lise birinci sınıf öğrencisi R.A., film izlemek için, aynı okuldan son sınıftaki Burhan A.'nın evine gitti. Burada kıza tecavüz eden Burhan A. çıplak fotoğraflarını da çekip şantaj yapmaya başladı. Şantaja maruz kalan kız, ormanlık alanda ve ıssız bölgelerde, Burhan A.'nın arkadaşlarının da tecavüzüne uğradı.

Bunalıma giren ve yaşadıklarını kapıcılık yapan ailesine anlatamayan R.A., okulu bıraktı, Burhan A. ile ilişkisini kesip bir markette işe başladı. Ancak Burhan A., kızın peşini bırakmadı. Şantaj ve tehditlerine devam eden zanlı, çalıştığı marketten hırsızlık yapmaya zorladığı kızdan çeşitli tarihlerde 5 bin lira para aldı.

Hırsızlık ortaya çıkınca, Burhan A.'nın isteklerinin de ardı arkasının kesilmeyeceğini anlayan R.A., çareyi polise gidip her şeyi anlatmakta buldu. Gözyaşları içinde başından geçenleri anlatan kız, Burhan A.'dan şikâyetçi oldu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Burhan A. hakkında "yağma, çocuğun cinsel istismarı ve çocuğa fuhuş yaptırmak"tan 48 yıldan 85 yıla kadar hapis istemiyle, R.A. hakkında ise "hırsızlık" suçundan dava açıldı. R.A. kendisine tecavüz eden Burhan A.'nın arkadaşları Bulut K. (17) ile İsmail T.'yi (20) de teşhis etti.

BABANIN İSYANI

Kızının başına gelenleri Emniyet'te öğrenen baba Recep A. (46) gözyaşlarını tutamadı. Hırsızlık olayı ortaya çıktığında market sahiplerinin kendisine boş senet imzalattığını da öne süren baba Recep A. "Senetleri bankaya vermişler. Engelli oğlumla uğraşırken şimdi kızımın başına gelenlere mi yanayım yoksa eve gelen hacizlere mi yanayım? Mahvoldum ben" dedi.