Firar ettiği öne sürülen askerin kemikleri kışladan çıktı!

Firar ettiği öne sürülen askerin kemikleri kışladan çıktı!
Güncelleme:

Bundan 22 yıl önce birliğinden firar ettiği iddia edilen bir askerin iki asker tarafından öldürülüp kışlaya gömüldüğü ortaya çıktı.

İstanbul’daki Hasdal Kışlası’nda askerlik görevini yapan Piyade Er İ.I.’ın 21 yıl önce firar ettiği iddia edildi. İ.I.’ın iki asker tarafından öldürülüp kışlaya gömüldüğü ortaya çıktı. İ.I.’ın ailesinin başvurusu üzerinde İ.I.’a şehitlik unvanı verildi.

Konyalı İ.I., 2000 yılında İstanbul’daki Hasdal Kışlası’nda vatani görevini yapmaya başladı. Usta birliği olarak da kışlada kalan İ.I., kantin sorumlusu yapıldı. Ancak İ.I., 24 Haziran 2001’de bir arkadaşının yanına çay içmeye gideceğini söyledikten sonra ortadan kayboldu. Ertesi sabah askeri yetkililer, Konya’daki baba Durmuş I.'ı arayıp, oğlunun kantindeki 800 lirayı alıp, firar ettiğini bildirdi. O dönemde yapılan tüm aramalara rağmen İ.I.’ın izine rastlanmadı.

14 yıl sonra 2 asker tarafından gasp edilerek öldürüldüğü ortaya çıkan, kaybolduktan 19 yıl sonra ise kışlaya gömülen cesedinden geriye kalan kemikleri bulunan Piyade Er İ.I.’ın ailesi, oğullarının şehit kabul edilmesi için başvuruda bulundu. 21 yıl sonra şehitlik unvanı İ.I.’a verildi. İ.I. için dün de öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı ve Kur’an-ı Kerim okundu.

DHA