Firari asker AVM basıp çalışanları rehin aldı

Firari asker AVM basıp çalışanları rehin aldı
Güncelleme:

Gaziantep'te birliğinden firar eden asker, yanında götürdüğü G3 piyade tüfeği ile girdiği bir alışveriş merkezinde, mağaza çalışanlarını rehin aldı. Bölgeye çok sayıda asker ve polis sevk edildi.

Gaziantep'te birliğinden firar eden bir asker, silahla alışveriş merkezine girdi. 15 Temmuz Mahallesi'ndeki AVM’deki bir mağazaya girerek buradakileri rehin alan askeri görenler durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından firari asker ikna edilerek gözaltına alındı.
İhbar üzerine AVM’nin bulunduğu bölgeye çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Girişe kapatılan mağaza çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından firari asker ikna edildi ve gözaltına alındı. 

VALİLİK 'REHİNE YOK' DEDİ

Gaziantep Valiliği firar ederek alışveriş merkezine giren askerle ilgili açıklama yaptı. 

Valilik açıklamasında, "22.10.2018 tarihinde saat 09:00’da birliğinden firar ederek silahıyla Şehitkâmil ilçemizdeki bir alışveriş merkezine giren Er M.T adlı şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ikna edilerek teslim alınmıştır. Olayda herhangi bir rehin alma durumu söz konusu değildir. Can kaybı, yaralı veya hasar bulunmayan olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır" denildi. 

 

Seçiniz...