Fırat Kalkanı ve Kars'tan kahreden haber: 3 asker şehit

Fırat Kalkanı ve Kars'tan kahreden haber: 3 asker şehit

26 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 asker daha şehit oldu. Kars'ta yapılan operasyonda da 1 askerimiz daha şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 24 Ağustos'ta Suriye'nin Cerablus kentinin IŞİD'den temizlenmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması için başlatılan Fırat Kalkanı harekatında bugün 2 asker daha şehit oldu.

Cerablus ile Rai arasındaki bölgede yürütülen harekatta meydana gelen patlamada yaralandığı ve tedavi için getirildikleri Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kurtarılamayan 2 asker şehit oldu.

Şehit askerlerin cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, harekatta böylece şehit olan asker sayısı 10'a yükselmiş oldu.

İLK AÇIKLAMA GELDİ 

Askeri kaynaklar, Suriye sınırındaki 2 askerin Karkamış kesiminde duvar örüldüğü sırada mayın ya da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu  şehit olduğunu bildirdi. 

BİR ACI HABER DE KARS'TAN

Kars'ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit düştü, bir terörist etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, Kağızman ilçesi Madur bölgesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçleriyle teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerinin belgedeki operasyonunun sürdüğü belirtildi.

DHA & AA