Fırat Kalkanı'nda müthiş başarı

Fırat Kalkanı'nda müthiş başarı

TSK'nın 49 önce başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunda 1100 kilometrekarelik alan DEAŞ'tan temizlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 49 günden bu yana sürdürülen "Fırat Kalkanı Harekatı'nda 132 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçerken, 1100 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi, 98 hedef ise edildi.

'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 1.5 ayı aşkın süreden bu yana devam ettiği bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin atış desteğinde bulunduğu ÖSO askerleri, Azez'in doğusunda yer alan Baragidah, Kafr Ghan, Güzel Mezra, Tughali, Şeyh Rih, Yahmul, Cariz ve El Bil'de büyük ölçüde kontrolü sağladı. ÖSO'ya mensup 2 askerinin yaşamını yitirdiği, 6'sının da yaralandığı bölgede, terör örgütü IŞİD'nin 98 hedefi karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi. 1051 mayın ve el yapımı patlayıcının da kontrollü olarak imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Dört Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Azez doğusunda yer alan 8 meskun mahalde Baragidah, Kafr Ghan, Güzel Mezra, Tughali, Şeyh Rih, Yahmul, Cariz ve El Bil'de büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/el yapımı patlayıcı temizleme faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olmuş, 6 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 132 meskun mahalde yaklaşık 1100 kilometrekare kontrol sağlanmıştır. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 91 DEAŞ terör örgütü hedefine, fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar, havan ve tank atışları tarafından atış yapılarak, silah mevziileri, kontrol noktaları vurularak ÖSO'nun ileri harekatı desteklenmiş, belirlenen tüm hedefler tam isabetle etkisiz hale getirilmiş, imha edilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Duvaybik, Cubban güneyi ve Tall Aşah'ta bulunan 7 hedefe 8 bomba atılmış, DEAŞ terör örgütü unsurlarınca savunma mevzii haline getirilen 7 bina birçok bina içinden seçilerek ve sivillerin hayatına zarar gelmeyecek tarzda nokta atışı ile imha edilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından, hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde temizlik ve imha timlerimiz tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve 1023 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir."

DHA