Fransa saldırısında kahreden detay !

Fransa saldırısında kahreden detay !

Fransa'da yapılan kanlı saldırıda şok detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Fransa’nın güneyindeki Nice’taki saldırıda şok detaylar ortaya çıkıyor.

Fransa’nın güneyindeki Nice’de, kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Polis yetkililerinin yaptığı açıklamada saldırıda en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

90 KİLOMETRE HIZLA 2 KİLOMETRE İLERLEDİ

Polis yetkilileri kamyonun 90 kilometre hızla 2 kilometre boyunca ilerlediğini açıkladı. Kamyonun durdurulmaya çalışıldığını ancak bu sırada çok sayıda kişinin de hayatını kaybetti açıklandı.

SALDIRGAN TUNUSLU

Fransa'nın güneyindeki Nice şehrindeki terör saldırısını gerçekleştiren saldırganla ilgili ilk bilgiler Fransız basınında yer almaya başladı.

2303491-003.jpg

Gelen ilk bilgilere göre saldırganın 31 yaşında Nice'te yaşayan bir Tunuslu olduğuiddia edildi.

KAMYON KİRALIK

Nice'in bağlı olduğu Alpes-Maritimes Bölgesi Başkanı ve Milletvekili Eric Ciotti, saldırıda kullanılan kamyonun kiralık olduğunu açıkladı. Saldırganın kamyonun içerisinden 'Allahu Ekber' diye bağırdığı iddia edildi. 

KAMYONDA MÜHİMMAT SİLAH VE EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

Nice Valiliğinden yapılan açıklamaya göre polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmatlar arasında çok sayıda tüfek ve el bombası bulunuyor. 

2303493-001.jpg

RADİKAL DİNCİLER LİSTESİNDE YOK

Nice'te yaşayan, küçük çaplı suçlar işlediği ancak sabıkasının bulunmadığı belirtilen saldırganın, Fransız istihbaratının tuttuğu ve radikal dincilerden oluşan yaklaşık 10 bin kişilik fişleme listesinde olmadığı kaydedildi.

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı.

Etiketler fransa detay nice