Gaspçılar tarafından bıçaklandı

Gaspçılar tarafından bıçaklandı

Adana'da sabaha karşı yürüş yapan bir vatandaşı gasp eden 18 yaşından küçük 3 genç kısa sürede gözaltına alındı.

Fatih Mahallesinde oturan mobilya ustası E.M.(35), saat 04.00 sıralarında sabah yürüyüşüne çıktı. Kıyıboyu Caddesi üzerinde yürüyen E.M.'nin yolunu kesen 3 zanlı, üzerindeki parayı vermesini istedi. E.M. de parasını vermek istemedi. Bunun üzerine N.A, İ.A ile M.E.A., E.M.'yi bıçakladı. Kanlar içinde kalan E.M.'nin cebindeki bütün parası olan 55 lirayı alan 3 saldırgan, olay yerinden kaçtı. Cep telefonu ile 155'i arayan E.M., polisten yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ambulans yaralı E.M.'yi hastaneye götürdü. Polis ekipleri de gasp zanlılarını yakalamak için çalışma başlattı. 3 zanlıdan Mehmet Emin A., Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde yakalanırken, 2 arkadaşı kaçtı. Üzerinden kimlik çıkmayan ve polise isminin Mehmet Emin Dalyan olduğunu söyleyen Mehmet Emin A.'nın gerçek adı parmak izi incelemesi sonrasında belirlendi.

Çalışmasını sürdüren polis, 2 zanlının, yakalanan arkadaşlarından haber almak için İsmetpaşa Mahallesindeki taksi durağına gelebileceklerini düşünerek tedbir aldı. Olaydan 2 saat sonra taksi durağına gelen N.A ile İ.A. da burada yakalandı.

Gözaltına alınan Mehmet E.A. ile İ.A., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. N.A ise sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyetteki ifadesinde arkadaşlarını suçlayan N.A, "Ben gasp yapmadım, onlar yaptı" diye ifade verdi. Sorgusunun ardından sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen zanlılardan Akalın, adliyeye gülerek gitti.

 

DHA