Gaziantep’te Sınırı Geçmeye Çalışan Daeş’li Öldürüldü

Gaziantep’te Sınırı Geçmeye Çalışan Daeş’li Öldürüldü

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Suriye'nin Cerablus kentinden Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 1 DAEŞ'li ölü, 3 kişi de sağ olarak ele...

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Suriye'nin Cerablus kentinden Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 1 DAEŞ'li ölü, 3 kişi de sağ olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 4 kişiye, güvenlik güçleri tarafından "Dur" ihtarı yapıldı. Uyarılara uymayarak sınırı geçmeye çalışan gruba, ikaz ateşi açıldı. Açılan ateş sonucu yaralanan 1 kişi Nizip Devlet Hastanesine kaldırıldı. Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emrullah A. (25) isimli DAEŞ'li yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Emrullah A.'nın kıyafetlerini inceleyen ekipler, şüpheliye ait bir miktar para ile 2 adet cep telefonu buldu. Sınırda gözaltına alınan ve kadın oldukları bildirilen 3 kişiden 2'sinin Fas, diğerinin ise Türkiye uyruklu olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 3 kişinin sorgulanmak üzere Karkamış İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü öğrenildi.

Silahlı terör örgütüne üye olmak ve özel güvenlik bölgesini ihlal suçundan gözaltına alınan şahısların sorgusunun sürdüğü bildirildi.