Gaziyi darp edip ''ben de mağdurum'' dedi

Gaziyi darp edip ''ben de mağdurum'' dedi
Güncelleme:

Bursa Gemlik'te ayağını sandalyeye uzattı diye bir gaziyi 20 kişi darp etmiş. Saldırıda tutuklanan 3 kişi serbest bırakılmıştı. Skandal olaya ilişkin devam eden davada savunma yapan sanıklardan Özcan Ş., kendilerinin de mağdur olduğunu iddia etti.

Bursa Gemlik'te geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan olayda, 200 yılında PKK'lı hainlerin tuzakladığı bomba ile gazi olan Ömür Karaman, 'sandalyeye ayağını uzattı' diye bir kafeteryanın çalışanı olan 20 kişi tarafından hastanelik edilmişti.

Yüzde 92 engelli raporu bulunan Karaman, saldırganlardan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan şüphelilerden Ümit T., Özcan Ş. ve Süleyman Ş. tutuklandı. Daha sonra ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gemlik Belediyesi de ihale usulüyle kiralanan işletmenin sözleşmesini feshetti.

Gemlik 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklar Süleyman Ş., Özcan Ş. ve Ümit T. ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları katıldı. Gazi Ömür Karaman ise katılmadı.

SKANDAL SAVUNMA

Sanıklardan Özcan Ş., kendilerinin de mağdur olduğunu iddia ederek, "Yeğenim iş yerini kaybetti, biz kavga etmedik." dedi.  Ümit T. de bir süre tutuklu kaldığını hatırlatarak, "Hala bu durumun dışarıda ceremesini çekmekteyim. Beraatimi talep ederim" dedi. Bakanlık ile Karaman'ın avukatları ise, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkemenin heyeti, Ömür Karaman'a 13 Ağustos 2019'da Gemlik Devlet Hastanesi'nden verilen sağlık raporu ile 15 Ağustos 2019'da Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden verilen sağlık raporunda çelişkililer bulunduğunu bildirerek, duruşmayı Haziran ayına erteledi.

Etiketler gazi darp bursa gemlik