Geminin 2’nci Kaptanını İlk Seferinde Korsanlar Kaçırdı

Geminin 2’nci Kaptanını İlk Seferinde Korsanlar Kaçırdı

NİJERYA'da korsanların silahlı saldırısına uğrayan "Puli" adlı gemiden kaçıran 6 kişilik mürettebattan Haluk Buran'ın 2'nci kaptan olarak ilk seferine...

NİJERYA'da korsanların silahlı saldırısına uğrayan "Puli" adlı gemiden kaçıran 6 kişilik mürettebattan Haluk Buran'ın 2'nci kaptan olarak ilk seferine çıktığı ortaya çıktı. Evli ve 3 çocuk babası 34 yaşındaki 2'nci kaptan Buran'ın annesi Rabia Karagöz, umutla gelecek müjdeli haberi beklediklerini ifade ederek, "Hayatından endişe ediyorum ve oğlumun sesini duymadan rahat edemem, şirkete ve devletimize güveniyorum" dedi.

Kaptanoğlu Denizcilik'e ait Malta bandıralı 148 metre boyundaki M/T Puli adlı tanker Nijerya açıklarında geçen 11 Nisan günü korsan saldırısına uğradı. Gemiyi ele geçiren korsanlar tarafından gemideki 6 Türk mürettebatı kaçırıldı. Kaçırılan denizcilerden 2'nci kaptan Haluk Buran'ın Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde oturan annesi Rabia Karagöz, oğlu ile en son Kandil gecesi sefere çıkarken görüştüğünü anlattı. Üç gündür oğlundan haber alamadığı için çok endişeli olduğunu ifade eden Karagöz, "Sefere çıkmıştı aradığında, daha sonra Pazar gecesi silahlı korsanlar tarafından kaçırıldığını şirketinden haber aldık. Biz 3 gündür haber alamadık. Oğlumla görüşemedim. Şirketi arayıp "biz onları oradan alacağız, merak etmeyin" dedi. Oğlum gemide 2'nci kaptan onunla beraber 6 kişi kaçırıldı. Hayırlısı ile oğlumun serbest bırakılmasını ve dönmesini bekliyorum. Bizde net olarak bilmiyoruz. Şirketi sürekli irtibatta bizimle. Oğlum 10 yıllık denizci, yeni 2'nci kaptan olmuştu. İlk seferiydi, korsanlar tarafından kaçırıldı. Çok tedirgin ve üzgünüm. Evli ve 3 çocuğu var, çok korkular yaşadım ama oğlumun "iyiyim anne" dediğini duymadan rahat edemeyeceğim. Tek dileğim bir an önce geri gelmesi" dedi.

"KORSANLAR GEMİCİYİ NE YAPACAKLAR"

Oğlunun korsanlar tarafından serbest bırakılacağına inandığını kaydeden Karagöz, "2'nci kaptan olarak ilk seferinde korsanlar kaçırıyor. Para talebinde bulunup, bulunmadıklarını bilmiyoruz. Mutlaka da öyledir, yoksa gemicileri ne yapacaklar. Art niyetleri olduğunu düşünmüyorum. Korsanlar bir gemiciyi ne yapsınlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI