Genelevlerde frengi şoku !

Genelevlerde frengi şoku !

Manisa'nın 3 ilçesinde bulunan genelevlerde çalışan 9 kadında frengi hastalığına rastlandı.

Manisa'nın Şehzadeler, Akhisar ve Alaşehir ilçelerinde bulunan genelevlerinde çalışan 79 kadının 9’unda frengi hastalığı tespit edildi.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Şehzadeler, Akhisar ve Alaşehir ilçelerinde bulunan genelevlerinde çalışan 79 kadına yapılan kan tetkiki ve vajinal yayma testleri sonucu 9’unda frengi hastalığı tespit edildiğini belirtti.

Dr. Ziya Tay, bulaşıcı hastalık ya da hastalık şüphesi nedeniyle çalışmasında sağlık yönüyle sakıncalı durum tespit edilenlerin tedaviye yönlendirildiğini belirterek, "Şehzadeler, Akhisar ve Alaşehir ilçelerinde bulunan genelevlerinde 79 kadın çalışıyor. Fuhuşla Mücadele Komisyonları tarafından altı ayda bir yerinde ziyaret düzenlenerek çalışma ortamları hijyenik yönden değerlendirilmekte, çalışanların sağlık kayıtları gözden geçirilmektedir.

Cinsel yolla bulaşan bir hastalık söz konusu olduğunda hiçbir belirti olmayabileceği gibi cinsel organlarda akıntı, şişlik, ağrılı/ağrısız yaralar gibi belirtilerle durum kendini gösterebilir. Birlikte yaşayanların başkalarıyla cinsel ilişkide bulunmamaları kendilerini ve eşlerini bu tür hastalıklardan korur. Herkes, özellikle de çok eşli olanlar için karşılıklı olarak korunma yolu, her cinsel ilişkide prezervatif kullanılması olup en önemli korunma tek eşlilik ve güvensiz cinsel ilişkiden kaçınılmasıdır" diye konuştu.