GİRESUN'DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ : 7 ŞEHİT

GİRESUN'DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ : 7 ŞEHİT

Giresun'da S-70 tipi Sikorsky askeri helikopter düştü. Kazada şehit olanların sayısı 7'ye yükseldi, 8 kişi de yaralandı. Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya gitti.

Komutanlar ve eşleri, bayramlaşmaya ve Alucra'da bir şehit ailesini ziyarete gidiyorlardı.

S-70 tipi Sikorsky helikopter, saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Tohumluk Yaylası'na düştü. Kaza, köylüler tarafından askeri yetkililere haber verildi.

Kazada 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı. Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Doğru'nun bilincinin yerinde olduğu da belirtiliyor.

GİRESUN'DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ : 7 ŞEHİT - Resim : 1

Albay Ünal Bayhan ve bir personel eşi de Alucra hastanesine kaldırıldı.

577c155b67b0a955eca7467a.jpg

"TUĞGENERAL'İN YARALI OLDUĞU BİLGİSİ VAR"

Albay Ünal Bayhan ve bir personel eşi Alucra hastanesine kaldırıldı.

Başbakan Yıldırım, Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun şehit olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Yaralı olduğu şekilde bilgi var" şeklinde açıklama yaptı. 

Yıldırım, yaptığı açıklamada "Sayılar teyide muhtaç olduğu için şu an söylemek doğru olmaz, kurtulanlar var yaralı, kurtulamayanlar var" ifadelerini kullandı.

GİRESUN'DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ : 7 ŞEHİT - Resim : 3

"7 YARALI VAR"

Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram, kazada 7 yaralının olduğunu ifade etti.

GİRESUN'DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ : 7 ŞEHİT - Resim : 4

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ HASTANEYE GİTTİ

Ramazan bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Canikli daha sonra yaralıların durumuyla bilgi almak için hastaneye gitti. Canikli'nin yaralıların durumuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Kazanın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekipleri de olay yerine sevk edildi.

577c155e67b0a955eca7467c.jpg

"ALÇAKTAN UÇARKEN KAZA MEYDANA GELDİ"

Helikopterin alçaktan uçtuğu ve kazanın da bu nedenle meydana geldiği iddialar arasında. Kazaya yoğun sisin neden olduğu da gelen bilgiler arasında. 

KAZA YERİNE İLK ÖNCE KÖYLÜLER ULAŞTI

Giresun'un Alucra ilçesinde ormanlık alana düşen ve ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı helikopter kazası ile ilgili olay yerine ilk ulaşan köylülerden Gültekin Karaca o anları anlattı.

Karaca, yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü sırada bölgede havanın sisli olduğuna dikkat çekerek "Büyük ihtimalle helikopter sisten düştü. Büyük bir gürültü koptu. Ardından gürültünün olduğu yere doğru 20 kişiyle ulaştık. Yaralılara müdahale ettik. Hemen 112 ve 155'i aradık. Düşen yere araçla ulaşmak imkansızdı. Ulaşınca hemen helikopterin parçaları ile yaralıları yola indirdik. Kendi araçlarımızla 9 yaralıyı taşıdık. Oradan da ambulanslara teslim ettik" dedi.

Askeri ekiplerin bölgede arama tarama çalışması yaptığını ifade eden Karaca "Bölge çok sık ormanlık bir alan. Yaralılardan bir bayanın vefat ettiğini gördüm. Çocuklardan birinin kolu da kırıktı" diye konuştu.

son-dakika-haberi-giresun-da-askeri-helikopter-dustu-2-albay-sehit--7295447.jpeg

ERDOĞAN GENELKURMAY'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, helikopterin düştüğü haberinin gelmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

577c156367b0a955eca74680.jpg

basliksiz-1-kurtarildi-10.jpgBAŞBAKAN YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, Giresun’da düşen askeri helikopterle ilgili, “Şuanda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralılar var. Vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.
Yıldırım, şunları kaydetti:

“Jandarma bölge komutanı, Tohumlu bölgesindeki bir karakola bayram programına gidiyor. Yanında diğer arkadaşlar ve eşleri. Toplam 15 kişi. Giresun'a dönüş yolunda, tahmini 40 kilometre kala henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopter kaza kırıma uğruyor. Şuanda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralılar var. Vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz. Kurtulanlar var yaralı. Kurtulamayanlar var. Arazide çok atık olduğu için erişimde sorun var. Civardaki köylüler ciddi katkı sağlıyorlar. Şehitlerimiz ve yaralılar var ama sayıyı vermek yanlış olur. İlk gelen bilgi görüşle ilgili problem olduğu yönünde. Kazanın sebebi etraflıca araştırılacak. Yararlılar hastaneye götürüldü. Gelen bilgiler çelişkili ancak 5 ya da daha fazla kişi hastaneye kaldırıldı. Terör saldırısı ihtimali gözükmüyor. Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Nurettin Canikli ile görüştüm. Vali ve genel başkan yardımcımız olay yerindeler. Başımız sağ olsun.”