Gözaltında ölen öğretmen böyle defnedildi

Gözaltında ölen öğretmen böyle defnedildi

İstanbul'da darbe soruşturmasında gözaltına alınan ve fenalaşarak hayatını kaybeden tarih öğretmeninin cenazesi Konya'ya gönderildi. Bu kez de imam krizi yaşandı...

İstanbul'da darbe girişimi soruşturmasında emniyette gözaltına tutulduğu 13'üncü gün fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren tarih öğretmeni 42 yaşındaki Gökhan Açıkkollu'nun cenazesi, İstanbul'da izin verilmediği için eşinin memleketi Konya'nın Ahırlı İlçesi'ne bağlı Büyüköz Mahallesi'nde toprağa verildi. Öğretmen Açıkkollu'nun cenaze namazını cami imamı kıldırmayınca, mahalle halkından bir kişi kıldırdı.

İstanbul Ümraniye'deki Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin tarih öğretmeni Gökhan Açıkkollu, darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmasında geçen 23 Temmuz'da gözaltına alındı. Gökhan Açıkkollu, iddiaya göre gözaltında iken ilk olarak 28 Temmuz günü fenalaştı. Ambulansla, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Açıkkollu, tedavisinin ardından tekrar sorgulanmak için Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Şeker hastası olan ve yakınlarının gözaltına alındıktan ancak 3 gün sonra ilaçlarını ulaştırabildiği öğretmen Gökhan Açıkkollu, 5 Ağustos günü emniyette yeniden fenalaştı. Açıkkollu yine ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLEMEDİ

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi ardından öğretmen Gökhan Açıkkollu'nun cenazesini teslim alan ailesi İstanbul'da toprağa veremedi. Öğretmenin babası Ayhan Açıkkollu, "Oğlumun cenazesinin OHAL nedeniyle İstanbul'da defnedilmesine izin verilmedi. Yine de defnedileceği taktirde Ballıca'daki "Hainler Mezarlığı'na, her hangi bir İslami koşullar yerine getirilmeden pazartesi günü defnedileceğimiz söylendi" dedi.

İstanbul'da toprağa verilemeyen öğretmen Gökhan Acıkkollu'nun cenazesini ailesi, Cenaze aracı da verilmediği için kendi araçlarıyla teslim alıp, memleketleri Konya'ya götürmek üzere dün yola çıktı.

CENAZE NAMAZINA İMAM GELMEDİ

Öğretmen Gökhan Açıkkollu'nun cenazesi bu sabah eşinin memleketi olan Konya'nın Ahırlı İlçesi'ne bağlı eskiden köy olan Büyüköz Mahallesi'ne getirdi. Bu kez definde imam da bulunamadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, darbe girişiminde bulunanların cenaze namazının cami imamları tarafından kılınmayacağı talimatı nedeniyle Açıkkollu'nun cenaze namazını kıldıracak imam da yoktu.

Açıkkollu'nun cenaze namazı, yaklaşık 40 kişinin katılımıyla mahalle sakinlerinden Mehmet Öztürk tarafından kıldırıldı. Gözaltında fenalaşıp ölen öğretmen Gökhan Açıkkollu, Büyüköz Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilirken, mezarlığa yakınlarından başkasının girmesine de izin verilmedi.

DHA