Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme

Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme
Güncelleme:

Soruşturma kapsamında, Gülistan Doku’nun en son görüştüğü kişi olan ve olayda adı şüpheli olarak geçen eski erkek arkadaşı Zaynal Abakarov ile yaptığı son görüşmenin beden dili ve görüntü iyileştirmesi yapıldı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku’nun en son görüldüğü ve atladığı iddia edilen Dinar Köprüsü’nün çevresindeki suyun kurutulması için 20 Temmuz'dan itibaren Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun bir kısmının boşaltılmaya başlandı.

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre; Doku’nun en son görüştüğü kişi olan ve olayda adı şüpheli olarak geçen eski erkek arkadaşı Zaynal Abakarov ile yaptığı son görüşmenin beden dili ve görüntü iyileştirme ile HTS kayıtları dosyaya girdi.

'2 KADIN İLE DE GÖRÜŞTÜ'

Zaynal Abakarov'un Gülistan Doku ile çalıştığı kaf de yaptığı görüşme öncesinde Abakarov'un 3 kadınlada görüşme yaptığını vurgulayan bilirkişi raporunda, "Zaynal muhtemelen aynı yerde çalışan iki kadının mekana gelişlerinde kadınlardan birisini öperek yakınlaşmış, diğerini de öpmeden her üçü dışardayken mekandan bir kadının daha çıkıp yanlarına geldiği görülmekte. Mekanın dışında muhtemelen sigara içmişlerdir. Bu esnada Zaynal o kadınlara mekan dışında yüksek el kol hareketleriyle çok hareketli bir şeyi izah etmekte" denildi.

'FAZLACA ISRARLI'

Zaynal Abakarov'un bu iki kadınla sigara içtikten sonra kafeye girdikten kısa bir süre sonra Gülistan Doku'nun normal bir yürüyüşle kafeye girdiğini yazan belirkişi raporunda şu ifadelere yer verildi: "Gülistan'ın içeride Zaynal ile veya başka kişilerle ne konuştuklarına bu iki kadın ve mekandaki üçüncü bir kadın şahit olmalıdır. Bu iki kadından birisini öptüğü için Zaynal zaten an itibariyle tanımakta ve bilmekte.

Gülistan içeride kaldığı 5 dakika gibi bir müddet sonunda tek başına kapıdan dışarı çıkıp arkasından gelen Zaynal Gülistan'ı durdurmuş ve ihtar, ikaz veya mahiyeti bedensel olarak fazlaca ısrarcı şekilde, Gülistan'ın üzerine eğilerek bükülerek yaptığı konuşmalar dikkat çekici olup, bir erkek ve kadının bilinen normal görüntü konuşmaları gibi olmadığı değerlendirilmekte. Zaynal bu konuşmanın ardından önce kendisi arkasına dönerek mekana girmekte, Gülistan ise ağır adımlarla ve üzgün görünüm vererek olay mahallinden ayrılmakta."

POLİS BABAYI ARIYOR

21 Temmuz'da dosyaya giren raporda HTS kayıtlarının da olduğunu belirten avukat Ali  Çimen, "HTS kayıtlarında, Gülistan kaybolmadan önceki gün, Zaynal Abakarov'un Gülistan'ı alıkoyup ve darp etme olayında olay yerine giden polislerden birinin o an Zaynal'ın polis babasını aradığı ortaya çıktı. Bu telefon görüşmesinin  Zaynal Abakarov'un gözaltına alınmamasında bir bağı varmı? Memur beyanında buna değinmiyor. Bunu niye söylememiş? HST'ler de hem şüphelinin hem şüphelinin babasının ifadelerinde çelişki ortaya çıktı" diye sordu.

 'EMNİYETİN BUNU SAKLADIĞI ORTAYA ÇIKTI'

Son görüşmeye dair görüntülerin ileştirmesine ilişkin ise avukat Çimen, "Emniyet bu 3 kadından hiç bahsetmiyor. Bu kadınların beyanı hiç soruşturmaya girmedi. Bu özellikle gizleniyor. Raporla birlikte, Zaynal Abakarov'un Gülistan'ın üzerine gidip tehdit ettiği, emniyetin de bunu sakladığı ortaya çıktı. Bu iki gelişme ile birlikte bir kez daha şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesi oluştu, Zaynal Abakarov'un derhal tutuklanması gerekiyor" dedi.

'BU 2 KADIN KİM?'

Abla Aygül Doku da soruşturmaya giren bilirkişi raporuna ilişkin, "Gülistan dışarıda beklerken, Zaynal'ın öptüğü kadın kimdir? 

Kimse bize, raporda bahsedilen 2 kadından bahsetmemişti. Zaynal'ın kısa boylu kadına doğru kaldırdığı elindeki nesne ne? Gülistan dışarıda beklerken, Zaynal niye hararetli bir şekilde o kadınlarla konuşuyor? Niye Gülistan'ın üzerine yürüyor? Raporda, Zaynal'ın Gülistan'ı ikaz ettiği, üstüne gittiği, normal iki konuşma olmadığı söyleniyor. O 2 kadın, Gülistan ile Zaynal'ın konuşmasına şahit olmasına rağmen neden hâlâ kimliklerini dahi bilmiyoruz. Bu 2 kadın, Zaynal'ın orada Gülistan ile ne konuştuğunu çok iyi biliyor. Bu 2 kadın da olayın parçası olabilir mi? Gülistan kaybolmadan önceki gece saat 00.30'da Zaynal'a niye 'korkuyorum' diye mesaj atıyor? İster Gülistan o suyun içinden çıksın ister çıkmasın, bu işin içinde farklı şeylerin olduğunu düşünüyorum. Bütün bunlara dayanarak Zaynal Abakarov'un elini kolunu sallaya sallaya gezmesine tahammül edemiyoruz. Tutuklanmasını istiyoruz. Geç kalındı ama artık en azından bu saatten sonra Abakarov ve ailesi hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.
 

Etiketler Gülistan Doku