Gürültü uyarısı yapan adam başından vurularak öldürüldü

Gürültü uyarısı yapan adam başından vurularak öldürüldü
Güncelleme:

İstanbul Bahçelievler'de 2 çocuk babası Temel A., evlerinin önünde gürültü yaptıkları için uyardığı grupla tartıştı. A. daha sonra sokakta karşılaştığı gruptan 17 yaşındaki genç tarafından başından vurularak öldürüldü.

Olay 21 Ağustos günü saat 02.30 sıralarında Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde meydana geldi. 2 çocuk babası Temel A. (38), eşi N.A. ile Zafer Mahallesi'ndeki evlerindeyken penceresinin önüne 4 kişilik grup toplandı. Saatlerce pencere önünde duran 4 kişilik grubun yaptığı gürültü uzun süre devam edince N.A, gençleri gürültü yapmamaları konusunda uyardı. N.A.'ya aldırış etmeyen grup gürültü yapmaya devam etti. Bu kez gençleri uyarmak için Temel A., eşi N.A. ile birlikte dışarı çıktı. Temel A., gençleri tekrar uyarınca aralarında tartışma çıktı. Gençlerden biri Temel A.'a yanlarında silah olduğunu ifade ederek tehditte bulundu.

SİLAHINI ALIP GRUBUN PEŞİNE DÜŞTÜ
Yaşanan kavganın ardından Temel A. evine doğru gitti. Oradan uzaklaşan gençler bir arka sokağa doğru gitti. Temel A. eline aldığı silahla sokakta grubu aramaya başladı. Sokağın başında karşılaşan taraflar arasında çıkan silahlı kavgada Temel A. eşinin gözleri önünde başından vuruldu. A. kanlar içinde yere yığılırken eşi N.A. feryat ederek yardım istedi.

HAYATINI KAYBETTİ
Polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Temel A. ilk müdahalenin ardından götürüldüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olay yerinde yaptığı araştırmada bir tabanca ve kovan bulurken, sokaktaki güvenlik kamera görüntülerini de topladı. Polis ekipleri, olayın ardından yaptıkları araştırmada, grup içinden Temel A.'a ateş eden kişinin S.Y. olduğunu saptadı. Ekipler, düzenledikleri operasyonda S.Y., kavga sırasında A.'a bıçakla saldıran Hüseyin B. ve E.G.'yi (17) gözaltına aldı. 3 kişi emniyette sorguya alınırken, olaya karışan bir kişinin de arandığı belirtildi.

"BİR UYARIYLA OLAY BU DURUMA GELDİ"
Sokak sakinlerinden görgü tanığı bir kişi, "Önce sözlü münakaşalar yapılmış, yarım saat sonra münakaşanın devamı gerçekleşmiş. O esnada gençlerden biri silah gösterip tehditkar konuştu. Sonrasında vefat eden kişi evine gitti, silah almaya gittiğini düşünen gençler kaçtı. Elinde silahla evinden çıkan kişi gençleri aramaya başladı. 2-3 dakika sonra silah sesleri duyuldu. Gençler merdivenlerde oturup gece saat 02.00'ye kadar sohbet ediyorlar ama o saatte olmayacak şeyler. Vefat eden kişinin eşi gençleri uyarınca bunların zoruna gidiyor, olay o şekilde başlıyor." diye konuştu.

"KAÇ DEFA ŞİKAYETTE BULUNDU"
Temel A.'la aynı apartmanda oturan komşusu da, "Sevilen bir insandı. Ama bunlardan çok rahatsızız. Sadece bunlar değil başkaları da var. Devamlı geliyorlar, camına vuruyorlar. Kaç defa polise şikayette bulundu. Bir uyarıyla olay bu duruma geldi. Bir can bu kadar ucuz olmamalı." dedi.

DHA

Etiketler bahçelievler