Hain saldırının sırrını sadece ölenler biliyor !

Hain saldırının sırrını sadece ölenler biliyor !

Diyarbakır'da 15 ton bomba yüklü kamyonun patlamasıyla ilgili sır çözülemedi.

Diyarbakır'ın Sarıkamış Mahallesi’ne bağlı Dürümlü Küme Evleri yakınlarında 15 ton bomba yüklü kamyonun patlamasıyla yaşamını yitiren 5 kişi ve kayıp 11 kişinin yakınları “Patlamayla ilgili kimse bir şey söylemiyor” dedi. Köy sakinleri, kamyonun köye neden geldiğini de bilmediklerini belirtiyor.

GİREN ÇIKANI BİLMİYORUZ

Patlamadan yaralı kurtulan Musa Yaman, şunları anlatıyor: “Bana telefon geldiğinde kardeşimin de içinde bulunduğu bir grubun kamyonu takip ettiğini öğrendim. Arabaya binerek onlara yetişmeye çalıştım. Ben yetişemeden büyük bir patlama oldu. Kamyon ve yanındaki iki araç paramparça oldu.”

5737803018c773698cf614d3.jpg

Bomba yüklü kamyonun olay günü öğle saatlerinde köye geldiğini söyleyen köy sakinlerinden Abdullah Demircan ise şöyle konuşuyor:

“O gün Yaman ailesinin taziyesi vardı. Bu yüzden köye kimin girip çıktığını bilmiyoruz. Öğle saatlerinde sarı kasalı, damperli kırkayak tipi bir kamyon köye girerek taziye evinin 100 metre ilerisinde durdu. Köyün aşağısında kum ocağı olduğu için oraya ait zannettik. Kamyon 15-20 dakika köyün içinde kaldıktan sonra köyü terk etti. Sonra birkaç kez köyün içinde tur attı. Neden geldiğini bilen yok. Gece, 21.00 civarında köyden 2 kilometre uzaktaki Seyithan Yakar’ın evinin önünde duruyor. Seyithan ile kamyondakiler tartışıyor. Kamyondan inen 4 kişi Seyithan’ı tehdit ediyor ve kaleşnikofu göğsüne dayıyor. Adamlar kamyona binip gidince Seyithan köydeki akrabalarını arayıp, ‘Kamyonun önünü tutun’ diyor. 16 kişi kamyonete binip aracı takip ediyor.”

Patlamada oğlu Emrullah Yeşil’in kaybolduğunu söyleyen Mehmet Yeşil ise “Öğrendiğime göre, bizim çocuklar Dürümlü köyü çevresinde kamyonun etrafını sarınca kamyondakiler kamyonu bırakıp 200 metre ilerdeki bir tepeye çıkıyor. İki tarafarasında çatışma çıkıyor. Bizimkiler de kamyonda ne olduğunu bilmedikleri için kamyonu kendilerine siper ediyor. O sırada patlama oluyor. Patlamanın olduğu yeri gördükten sonra oğlumun hayatını kaybettiğine kanaat getirdim.

2 gündür hastanenin önünde bekliyoruz. Patlama ile ilgili hiç kimse bize bir şey söylemiyor” diye konuşuyor.

DEPREM OLDU SANDIK

Bölgeye 500 metre uzakta bulunan, 20 kişinin yaralandığı Dürümlü köyü sakinleri “Köyün içerisinden ceset parçalarını topladık” diyor. Kocası ve iki çocuğuyla yaralanan Oya Öztürk ise “Ne olduğunu anlamadan evin duvarı üstümüze çöktü. Deprem olduğunu sandık” diye konuşuyor.