Hainler yine iş başında !

Hainler yine iş başında !

Tunceli- Elazığ karayolunda el yapımı patlayıcı ve mayın arama-tarama faaliyeti yürüten askerlere yönelik bombalı saldırı düzenlendi.

Tunceli - Elazığ karayolunda el yapımı patlayıcı ve mayın arama-tarama faaliyeti yürüten askerlere yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında can kaybı olmadı.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı yol devriyesi, bugün saat 07.00 sıralarında karayolunda mayın ve el yapımı patlayıcı arama, tarama yaptı. Tunceli- Elazığ karayolunun 10'uncu kilometresindeki Pertek yol ayırımında PKK'lı teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Yolda büyük bir çukur oluşurken, arama yapan askerlerin el yapımı patlayıcının tuzaklandığı noktaya varmadan infilak ettirilmesi sayesinde can kaybı ve yaralanan olmadı.

Patlama ardından çok sayıda jandarma özel harekat timi sevk edilirken, bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı. Bölgeyi güvenlik kordonuna alan askerler, kısa bir süreliğine karayolunu trafiğe kapattı, güvenlik sağladıktan sonra yol yeniden araç geçişine açıldı.

Yapılan incelemede ilk belirlemelere göre karayoluna tuzaklanan 150 kiloluk patlayıcı, yaklaşık 500 metre kablo kullanılarak infilak ettirildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hainler yine iş başında !

Hainler yine iş başında !

Hainler yine iş başında !

DHA

Etiketler Tunceli Elazığ