Hapis isteniyordu tahliye oldu !

Hapis isteniyordu tahliye oldu !

Mersin'de yaşayan 70 yaşındaki adamın ölümü hakkında ilginç bir karar verildi.

Mersin’de yaşayan Ahmet Yeşildağ (70), internette tanışıp, Bursa’da birlikte yaşamaya başladığı Sevilay Saygın’a mallarını bıraktığını belirten vasiyetname hazırlayıp, onun yeğeni Derya Mızrakçı (42) ile resmi nikahla evlendikten sonra öldü. Ahmet Yeşildağ’ın oğlu Ali Yeşildağ’ın şikayeti üzerine açılan mezarda ölen Yeşildağ’ın vücudunda aşırı miktarda morfin ve kodein maddesi bulundu. Cinayet şüphesiyle tutuklanan Sevilay Saygın, Derya Yeşildağ ve annesi Beyhan Mızıkçı hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan avanın duruşmasında, mahkeme Derya Yeşildağ’ın tahliyesine karar verdi. 

Mersin’de yaşayan işçi emeklisi Ahmet Yeşildağ, 2013 yılında bir sosyal paylaşım sitesinde okey oynarken Sevilay Saygın’la tanıştı. Daha sonra telefonla da görüşmeye başlayan ikili birlikte yaşamaya karar verince, Mersin’deki evini satan Ahmet Yeşildağ, evin parasını Sevilay Saygın’a gönderip, çocukları karşı çıksa da Bursa’nın Mudanya ilçesinde Sevilay Saygın’ın yanına gelip birlikte yaşamaya başladı.

ÖNCE VASİYET SONRA NİKAH

Birlikteliklerinin dördüncü ayında Yeşildağ, Şanlıurfa’daki mallarını da Sevilay Saygın’a bıraktığını belirten bir de vasiyet imzaladı. Ahmet Yeşildağ, vasiyetten bir gün sonra da birlikte yaşadığı Sevilay Saygın’ın isteği üzerine, yeğeni Derya Mızıkçı ile resmi nikahla evlendi. Derya Mızıkçı evlendikten 2 saat sonra evden ayrılıp, Aksaray’a dönerken, Bursa’ya geldiği günden itibaren sağlığının hızla bozulduğu belirtilen Ahmet Yeşildağ, nikahının kıyıldığı 23 Mayıs 2013 gecesi evde fenalaştı. Ambulansla kaldırıldığı hastanede de hayatını kaybetti. 

Babasının ölümünü, telefon ile öğrenen iki oğlundan Ali Yeşildağ, doktorun normal ölüm raporu verdiği babasının sakladığı evrakını inceleyince, onun mirasını devreden imzayı attıktan iki gün ve resmi nikahın kıydığı günün gecesi hayatını kaybettiğini fark etti. Yeşildağ, savcılığa başvurarak, şüpheli ölüm ihbarında bulundu. 

İHBAR ÜZERİNE MEZAR AÇILDI

Savcılık mezarı açıp, otopsi yapınca, ölen Ahmet Yeşildağ’ın vücudunda zehirleyici miktarda morfin ve kodein maddesi bulundu. Bunun üzerine Sevilay Saygın, Derya Mızıkçı Yeşildağ ile annesi Beyhan Mızıkçı cinayet suçlamasıyla tutuklandı. Sevilay Saygın’ın oğlu Cihan Saygın (36) ise adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Tasarlayarak adam öldürme’ iddiasıyla 3 kadın hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi. bugün yapılan ikinci duruşmada mahkeme heyeti tanık olarak olay günü çiftin nikahını kıyan Nikah memuru Neval Şahin’ı dinledi. Ahmet Yeşildağ’ın nikah günü iyi göründüğünü belirten  Şahin,  "Bana belinden rahatsız olduğunu söylediler. Ben de nikahı kıydım" dedi. 

KIZINI YEĞENİM DİYE TANITTI

Sevilay Saygın ile Mudanya’da terzi olması nedeniyle tanıştıklarını belirten diğer tanık Gülten Atalay, "Beyhan hanım, telefonla arayarak, yeğeninin nikahına beni davet etti. Evime gönderdiği taksiye arkadaşlarımla birlikte binerek evine gittik. Damat yaşlıydı. Şaşırdık.  Evlenen kızın annesi de bana kızını, yeğenim diye tanıtmıştı" dedi

Vasiyetname ile ilgili noterde şahit olarak imza atan Yavuz Sulayan ise, "Mudanya Hastanesi’nden Ahmet amca ile Beyhan Mızıkçı ve Sevilay’ı otomobile aldım. ’Noterde bir iki dakika işimiz var’ dediler. Notere gittiler. Sonra ’şahit lazım’ dediler. Ahmet amca benim rızam var imza atar mısın deyince atarım dedim. Bu arada avukatı ile kamulaştırma konusunda konuştu. Noter sekreteri gelip otomobilde Ahmet Amca’ın imzasını aldı" dedi. 

Sanıklar avukatı Ali Özcan, müvekkillerinin 1,5 yıldır tutuklu bulunduğunu, ölen Ahmet Yeşildağ’ın ölümünde suçlarının bulunmadığını söyleyerek, tahliyelerini istedi. Sevilay Saygın ile ablası Beyhan Mızıkçı, Ahmet Yeşildağ’ın ölümün doğal olduğunu, söyleyerek tahliyelerini istediler.  Mahkeme heyeti verdiği kısa aradan sonra ölen Ahmet Yeşildağ’ın eşi Derya Yeşildağ’ın tahliyesini, iki kardeşin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.