Hatay'da peş peşe yangın! Etkisi artırdı!

Güncelleme:

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ormanlık alanda yangın meydana geldi. Bugün üst üste çıkan yangınlar sabotaj ihtimalini akıllara getirdi.

İskenderun'a bağlı Akarca Mahallesi'ndeki ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler yerleşim yerlerine yaklaşırken, bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevleri kontrol altına almak için ekipler, karadan ve helikopterlerle havadan çalışma başlattı.

Hatay'da peş peşe yangın! Etkisi artırdı! - Resim : 1

EVLER TAHLİYE EDİLİYOR
Yangın sonrası bölgeye sevk edilen ekipler, evleri tahliye etmeye başladı. Alevler yerleşim yerine yakın bölgeyi sararken, vatandaşlar bölgeden koşarak uzaklaşmaya başladı. Ekiplerin söndürme çalışmaları da sürüyor.

Hatay'da peş peşe yangın! Etkisi artırdı! - Resim : 2

FRENİ BOŞALAN TANKER 6 ARACA ÇARPTI
Yangına müdahale etmek için Denizciler Mahallesi'ne sevk edilen bir su tankerinin caddede freni boşaldı. Tanker, park halindeki 6 araca çarparak, durdu. Çarpışma anında çıkan ses nedeniyle mahalledekiler panik yaşadı. Kazada araçlarda maddi hasar oluşurken, can kaybı yaşanmadı.

Hatay'da peş peşe yangın! Etkisi artırdı! - Resim : 3

ALEVLER YÜKSELİYOR
Bölgede ekiplerin yangın söndürme çalışmaları devam ederken, ormanlık alanda yükselen alevler, yerleşim yerlerini de etkisi altına aldı. Evlerin boyunda yükselen alevler nedeniyle bölgede ulaşımda da sorun yaşanıyor. İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almaya çalışırken güvenlik görevlileri de vatandaşları yangın bölgesinden uzaklaştırıyor. 

BUGÜN 4 KEZ YANGIN ÇIKTI
Diğer yandan, sabahın ilk ışıklarında Arsuz’da zeytinlik yangını, İskenderun Karayılan mevkii ve Dörtyol ilçelerinde de yangın çıkmıştı. 3 yangın söndürülürken, İskenderun Akarca mevkiinde çıkan orman yangını ise dördüncü yangın olarak kayıtlara geçti.

Kentin farklı noktalarında meydana gelen orman yangınları sabotaj ihtimalini akıllara getirdi.

Hatay'da 9 Ekim'de başlayan ve iki gün sonra kontrol altına alınabilen orman yangınlarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklanmıştı.

AFAD, Hatay'ın İskenderun ve Mersin'in Anamur ilçelerinde çıkan yangınların söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada "İki yangını söndürme çalışmaları, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, belediye itfaiye ekipleri, AFAD ve güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla karadan ve havadan sürdürülüyor." ifadeleri yer aldı.

Alevler bazı yerleşim yerlerine sıçradı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Alınan bilgiye göre, Sarıseki Mahallesi'ndeki ormanlık alandan duman yükseldiğini gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

 Olay yerine sevk edilen helikopter, arazöz, su tankeri, iş makineleri ve çok sayıda söndürme ekibiyle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın bölgesine yakın bazı evler, tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlandı.

Alevlerin bazı yerleşim yerlerine de sıçradığı görüldü.

YANGIN ETKİSİ ARTIRDI

Hatay'daki çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle tekrar şiddetlendi. Bakan Pakdemirli'nin de takipte bulunduğu noktada yükselen alevler sonrası Azganlık Mahallesi kısmen boşaltıldı.
İskenderun ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın şiddetiyle yeniden alevlendi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de yangını koordine ettiği alanda yükselen alevler sonrası Azganlık Mahallesi kısmen boşaltıldı. Alevlerin yükseldiği alanda insanlar araçlarıyla ve koşarak kaçarken, Bakan Pakdemirli de ekibiyle birlikte alandan hızlı bir şekilde ayrıldı. Çok sayıda itfaiye aracı ve ekibi de yangının evlere ulaşmaması için Azganlık mevkiinde söndürme çalışmaları başlattı.

Hatay'da peş peşe yangın! Etkisi artırdı! - Resim : 4

Hatay'daki yangın felaketinde flaş gelişme! 2 kişi tutuklandıHatay'daki yangın felaketinde flaş gelişme! 2 kişi tutuklandı

Bakan Pakdemirli'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama! Sabotaj ihtimali var mı?Bakan Pakdemirli'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama! Sabotaj ihtimali var mı?

 

 

Seçiniz...

Etiketler yangın hatay