Havadan 12, karadan 70 hedef yerle bir edildi !

Havadan 12, karadan 70 hedef yerle bir edildi !

Hava Kuvvetleri tarafından vurulması planlanan 12 hedef tam isabetle vuruldu.

TSK'dan Cerablus harekatı ile ilgili kritik bir açıklama geldi. Açıklamada Hava Kuvvetleri tarafından vurulması planlanan 12 hedefin vurulduğu belirtildi. Ayrıca sınırda karadan atışlarla da 70 hedefin imha edildiği öğrenildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Askeri harekatına, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri,  muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) katılıyor. Şu ana kadar Hava Kuvvetleri tarafından 12 hedef tam isabetle vuruldu. Topçu, ÇNRA, HAVAN tüm ateş destek vasıtalarından açılan atışlar sonucunda 70 hedef tam isabetle vurularak imha edildi

Askeri kaynaklardan yapılan bir diğer açıklamada ise “Harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde  (Gnkur.Bşk, IInci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor” denildi.

DHA