HDP için İstiklal'de protesto

HDP için İstiklal'de protesto

HDP binalarına yapılan saldırılar sonrası sivil toplu örgütleri İstiklal Caddesi'nde protesto yürüyüşü yaptı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Mersin ve Adana'daki il binalarına yapılan bombalı saldırı, İstiklal Caddesi'nde yapılan yürüyüşle protesto edildi.

HDP öncülüğünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye kalabalık grup, saat 19.00'da Tünel'de toplanarak, Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde “Saldırılardan yılmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız" yazılı pankart taşıyan kadınların öncülüğünde süren yürüyüş boyunca, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atıldı.
Galatasaray Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu bir açıklama yaptı. Soylu, şunları söyledi:

“Biliyoruz ki, seçim yaklaştıkça partimize karşı saldırılar da artmaya başladı. Bizler bu saldırıların ilk ve son olmadığını elbette biliyoruz. Ama bu saldırıları Adana'da, Mersin'de, Türkiye'nin her tarafında, İstanbul'un neredeyse her ilçesinde tertipleyenleri buradan lanetliyor ve tertipledikleri tezgâha, tertipledikleri tuzağa kendilerinin düşeceklerini beyan etmek istiyorum.

Bizler Halkların Demokratik Partisi olarak, sükûnetimizi korudukça ve seçim yarışını kendi etik anlayışımıza göre demokratik bir şekilde yerine getirdikçe, karanlık güçler, Türkiye'yi savaş alanına çevirmek isteyenler rahatsız olmaktadırlar" dedi.

ÖDP DE DESTEK VERDİ

ÖDP Genel Başkanı ve Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş da, yaptığı konuşmada, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Taş, “Bakın Mursi'den bile mağduriyet çıkarmaya çalışıyorlar. Mursi için, Menderes için her gün ağlıyorlar. Ama bir kere Madımak için ağlamadılar. Ama bir kere Roboski için ağlamadılar. Ama bir kere Ali İsmail Korkmaz için, Berkin Elvan için ağlamadılar" diye konuştu.

HDP'Lİ GÖREVLİLER ELELE TUTUŞTU

Konuşmalar sürerken, HDP'li görevliler, Galatasaray Meydanı'nda TOMA ile güvenlik önlemi alan polisin önünde el ele tutuşarak, kalabalığın güvenlik güçlerine yaklaşmasını engelledi.
Yapılan açıklamaların ardından eylem sona erdi.