HDP'li başkan terörist cenazesini omuzladı

HDP'li başkan terörist cenazesini omuzladı

İstanbul'da 6 polisi şehit eden teröristin cenazesini HDP'li başkan omuzladı.

İstanbul Vezneciler'de 6 polisin şehit olduğu, 6 vatandaşın yaşamını yitirdiği canlı bombasaldırısını düzenleyen terörist Eylem Yaşa'nın cenazesi Diyarbakır'da toprağa verildi.

İstanbul Vezneciler’de 7 Haziran’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 6 polisşehit olmuş, 6 vatandaş yaşamını yitirmişti.

576232aec03c0e30a064674c.jpg

Saldırıyı düzenleyen canlı bomba Eylem Yaşa’nın İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenazesi dün Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’na getirilen cenaze için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Cenaze namazına HDP’li Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanları, Fatma Arşimet, MehmetAli Aydın ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları Eşref Güler ile Birsen Kaya Akat, HDP Diyarbakır il Eşbaşkanı Gülşen Özer, DBP üyeleri ve partililer katıldı.

TERÖRİSTİN TABUTUNA TERÖR ÖRGÜTÜ PKK BAYRAĞI ASILDI

Tabuta terör örgütünün flaması asıldı. Cenaze namazın ardından kadınlar tarafından sloganlar eşliğinde mezarlığa götürüldü. HDP’li ilçe belediye Eşbaşkanı Fatma Arşimet'in de tabuta omuz verdiği görüldü. Yaşa'nın cenazesi toprağa verildi.

5762329bc03c0e30a064674a.jpg

Vezneciler’deki saldırıda ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi süren 51 yaşındaki Levent Yeşilot da dün akşam hayatını kaybetmiş, yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye yükselmişti.