HDP'ye polis engeli ! Cizre'ye giremediler

HDP'ye polis engeli ! Cizre'ye giremediler

Cizre ve Silopi'de devam eden operasyonlarda ilçelere girmek isteyen HDP, DBP ve DTK'ya izin verilmedi.

Şırnak’ın sokağa çıkma yasağı uygulanan ve operasyonların devam ettiği Cizre ve Silopi ilçelerine gitmek isteyen ve aralarında HDP, DBP ve DTK eş başkanlarının bulunduğu milletvekili ve belediye başkanlarına izin verilmedi. İdil İlçesi’ne 6 kilometre kala durdurulan grubun geçişi güvenlik güçlerince engellendi.

Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve yürütülen operasyonlara dikkat çekmek için geçen hafta Siirt Eruh üzerinden Şırnak’a yürümek isteyen ancak Eruh-Şırnak yolunun kardan kapalı olması nedeniyle gidemeyen grup, bugün İdil üzerinden Şırnak’a gitmek için Diyarbakır’dan yola çıktı.

Aralarında DTK Eş başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, HDK eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, DBP Eş Başkanları Kamuran Yüksek ve Emine Ayna ile bazı milletvekilleri ile belediye başkanlarının bulunduğu konvoyun önü, İdil ilçesine 6 kilometre kala Öğündük köyü yakınlarında güvenlik güçleri tarafından kesildi. Yolu kesen güvenlik güçleri, Şırnak Valiliği’nin talimatı gereğince İdil’e girişlerine izin verilmeyeceğini söyledi.

HDP, DBP ve DTK’lilerin bekleyişi sürerken, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın daVan’dan yola çıkarak İdil’e geleceği belirtildi. Güvenlik güçlerince durdurulan ve İdil’e girişlerine izin verilmeyen heyet, ısınmak için durduruldukları yerde ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

MİDYAT’A DÖNDÜLER

Grup, 2 saatlik bir bekleyişten sonra Mardin’in Midyat İlçesi’ne döndü. Heyetin burada HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile bir değerlendirme toplantısı yapacağı ve ne yapacaklarını bu toplantıda kararlaştıracakları öğrenildi.