HDP'li Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı !

HDP'li Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı !
Güncelleme:

Ankara'da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırı düzenlendi.

Ankara’da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk son yolculuğuna uğurlanırken saldırı düzenlendi. Saldırının ardından Tuğluk'un annesinin cenazesi mezardan çıkarıldı. Cenazenin Tunceli'ye götürülmesi bekleniyor. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise cenaze törenine özel izinle katıldı.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un Ankara’da vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi bir grubun müdahale etmesi sonucu gömülemedi.

HDP'li Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı ! - Resim : 1

Önceki akşam hayatını kaybeden Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk için dün ilk olarak Batıkent’te bir cemevinde tören yapıldı. Törene, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve bazı HDP’li milletvekilleri ile yakınları katıldı. Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk da özel izinle jandarma eşliğinde cenazeye katıldı. Cemevindeki törenin ardından cenaze defnedilmek üzere Gölbaşı İncek mezarlığına getirildi.

YÜZLERCE KİŞİ GELDİ

Burada cenazenin defin işlemleri sürerken dışarıdan gelen 9-10 kişilik bir grup cenazenin gömülmesini istemedi. Grubun tepkisinin ardından törene gelenler defin işlemine devam ederken, grubun haber vermesi üzerine araba, kamyon ve traktörlerle yüzlerce kişi mezarlığa geldi. Grup daha sonra cenaze törenine katılanlara saldırmak istedi. Grubun saldırısı sonrası polis ekipleri araya girerek olayların büyümesini engelledi. Grubun saldırısı sonucu törene gelenler de mezarlıkta mahsur kaldı. Grup da bu sırada, “Buradan çıkamazsınız, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil” sloganları attı ve küfürler etmeye devam etti.

HDP'li Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı ! - Resim : 2

TOPRAK TEKRAR AÇILDI

Protestoların uzun süre devam etmesi üzerine de toprak açılarak cenaze mezardan çıkarıldı. Cenaze aracına konulan Tuğluk’un cenazesi mezarlıktan çıkarıldı. Cenaze aracı jandarma eşliğinde Tulumtaş Köyü yakınlarına getirildi.

BAKAN SOYLU DEVREYE GİRDİ

Yaşanan olayın ardından Parti Sözcüsü Osman Baydemir, İçişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Baydemir ve Tuğluk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Soylu, cenazenin gömülebileğini, önlemlerin alındığını Baydemir ve Tuğluk’a iletti. Ancak aile kabul etmedi ve cenaze Cemevine götürüldü. Gece saatlerine Cemevine getirilen cenazenin Alevi inancı gereği kefeni değiştirildi. HDP de olayın ardından Genel Merkez’de toplantı yaptı. Ailenin cenazeyi sabah saatlerinde Tunceli’ye götüreceği öğrenildi. Cezaevinden özel izinle çıkan Tuğluk’un da geceyi jandarma eşliğinde evinde geçireceği kaydedildi.

Hürriyet