Herkes seferber oldu ! Okuldan eve dönmeyince...

Herkes seferber oldu ! Okuldan eve dönmeyince...

Ankara'da ikinci sınıf öğrencisinin okul sonrası eve dönmemesiyle herkes aramaya başladı.

Başkentte dün öğle saatlerinde kaybolan ilköğretim 2'nci sınıf öğrencisi Serdal Kandemiriçin başlatılan su altı arama çalışmasında herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Çankaya ilçesindeki İmrahor Mahallesi'nde ikamet eden Özbirlik İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Kandemir'in, dün okuldan çıktıktan sonra evine dönmemesi üzerine başlatılan arama çalışmaları, görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda İmrahor Deresi civarında yoğunlaştırıldı.

Dün geceden beri Başbakanlık AFAD, itfaiye ve su altı arama-kurtarma ekiplerinin katıldığı çalışmalar, bugün de devam etti, çalışmalarda dedektör köpek de kullanıldı.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren ekipler, İmrahor Deresi'nin geçtiği 5 metre genişliğinde ve yaklaşık 100 metre uzunluğundaki kapalı kanalda arama çalışmalarını sürdürdü. Akıntının hızı nedeniyle zorluk yaşanması üzerine ASKİ ekipleri, derenin ağzını iş makineleriyle kapattı. Ardından su altı arama-kurtarma ekipleri, kum, çakıl ve balçıkla kaplı kısma girdi ancak çalışmalar sonuç vermedi.

Eller ve kancalarla sürdürülen çalışmaların tamamlanmasının ardından dere ağzı, 1,5saat sonra taşkın tehlikesi nedeniyle tekrar açıldı. Çalışmaları takip eden kayıp çocuğun ailesi, yetkililerden bilgi aldı.

HİÇBİR BULGUYA RASTLAMADIK

Gazetecilere açıklama yapan Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Amiri Yavuz Kökten, dün akşamki ihbarın ardından olay yerine gelerek, ilk dalışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Kökten, "Bazı yerlerden şüpheleniyorduk, bugün de yukarıdan suyu kesmek suretiyle o bölgelere de baktık ve hiçbir olaya rastlayamadık." diye konuştu.

Aranması gereken tüm yerlere bakıldığını vurgulayan Kökten, "Hiçbir bulguya rastlayamadık ama kıyı aramalarımız devam edecek." ifadesini kullandı.

Arama çalışmaları kapsamında yaklaşık 2 kilometrelik alanın tarandığını bildiren Kökten, "Dalış olayını kestik, dalınacak bölge bırakmadık, her bölgeye dalındı ve bakıldı." bilgisini paylaştı."Bundan sonra ne olacak?" sorusu üzerine Kökten, "Şu anda su birden bırakılacak, bırakıldıktan sonra çocuğun, tünelin kapaklarının ağzına doğru çıkma ihtimali var." yanıtını verdi."Sonraki adım ne olacak?" sorusuna Kökten, "Çocuk, eğer gerçekten boğulmuş ise yüzeye çıkmasını beklemekten başka çaremiz kalmayacak." yanıtını verdi."Suyun geç kesildiği" iddiasını yalanlayan Kökten, "İlk önce bize haber geldi, 21.30'da geldik biz buraya. Su, o sertlikteyken bile dalış yapıldı, bütün riskler göz önüne alındı. Bugün ise 'daha verimli bakalım' diye suyun kesilmesi kararı alındı" ifadelerini kullandı.

KAMERA KAYITLARI İZLENDİ

Okulun kamera kayıtlarını izlediklerini söyleyen Kandemir’in dayısı Murat Kavukçu, küçük çocuğun okuldan çıkıp, dere yatağına doğru yöneldiğini gördüklerini aktardı. Kavutçu, “Polis bir bilgi vermedi. Ne yönde arama yapıyorlar onu bile bilmiyoruz. Ablamın eski eşinden şüpheleniyoruz. Kaçırma ihtimalı olabilir. Bir ondan şüphemiz var. Kendisi cezaevinde diyorlar, polislerin araştırmasına göre cezaevinden firar etmiş. Bilmiyoruz yani.” dedi. Çok sayıda iddianın dile getirildiğini belirten Kavutçu, okuldan sonra gelmeyince polise bilgi verdiklerini ve bu bölgede aramadıkları yer kalmadıklarını ifade etti. Küçük çocuğun annesi Fadime Aygün ise ekiplerin çalışmaların endişeyle takip etti.

AA & İHA