Heybeliada'da korkutan yangın!

Heybeliada'da korkutan yangın!
Güncelleme:

İstanbul Heybeliada'da ormanlık alanda yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın saat 19.45 itibariyle kontrol altına alındı.

İstanbul Heybeliada'da ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ederken bölgeye 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz ve 40 personelin daha sevk edildiği aktarıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de yangın bölgesine geçeceği belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, "Adalar İlçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Heybeliada'da korkutan yangın! - Resim : 1

DENİZ ULAŞIMI KAPATILDI

Heybeliada’ya ulaşımı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi ve özel sektöre ait teknelerin adaya girişleri yasaklandı. Şehir Hatları ve özel sektöre ait tekneler sadece Büyükada’ya yolcu taşıyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangın 19.45’de kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Seçiniz...

Etiketler yangın heybeliada