İDİL'DEN ACI HABER: 2 ŞEHİT, 6 YARALI

İDİL'DEN ACI HABER: 2 ŞEHİT, 6 YARALI

Şırnak'ın İdil ilçesinde çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışmada dağ kadrosundan olduğu belirtilen 12 PKK'lı terörist öldürüldü.

İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.               

Operasyonda, Turgut Özal Mahallesi'nde sıkıştırılan teröristlerle yaşanan sıcaktemasın ardından çatışma çıktı. Çatışmada, 2 polis memuru şehit oldu.      

AĞIR YARALIYKEN ÇATIŞTILAR

Operasyonlarda şehit düşen iki polisin ağır yaralıyken 2 teröristi etkisiz hale getirdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, PKK’nn dağ kadrosundan 6 teröristin bitişik olan iki evde bulunduğu tespit edildi. Bitişik evlerden atılan roket sonucu 6 güvenlik görevlisi hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı. Bitişik evlerden ilkine giren iki polis, burada 4 teröristi etkisiz hale getirdi. Delikle diğer eve bağlanan noktadan iki teröristin açtığı ateş sonucu iki polis ağır yaralandı. Ancak polisler aldıkları yaralara rağmen bu iki teröristi de etkisiz hale getirdi.

19 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Polisler evin içine girmeye başaran güvenlik birimleri tarafından hastaneye götürülürken yolda şehit düştü. Güvenlik kaynakları İdil’de PKK ile sıcak temasın devam ettiğini ve şu ana kadar toplam 19 teröristin etkisiz hale getiridiğini söylediler. İki bitişik evde ölü ele geçirilen 6 teröristen ikisinin PKK’nın lider kadrosundan olduğu anlaşıldı. Etkisiz hale getirilen teröristlere ait iki adet M-16, dört kaleşnikof, bir roketatar ve çok sayıda mühimmat da ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın İdil ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonunda iki günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38 oldu.

.