İGDAŞ vatandaşları uyardı !

İGDAŞ vatandaşları uyardı !

Meteoroloji Gene Müdürlüğü'nün Marmara bölgesi için yaptığı uyarı sonrası bir uyarı da İGDAŞ'tan geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’da fırtına uyarısı yaptı. İGDAŞ da bir duyuru yaparak bu akşamdan itibaren lodosun yol açabileceği karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı halkı uyardı.

Güney Ege’de ise rüzgarın Perşembe günü öğle saatlerden itibaren güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin tahmin edildiği, fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtildi.

Batı ve Orta Akdeniz’de de Perşembe günü akşam saatlerden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin tahmin edildiği ve  fırtınanın Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin  beklendiği belirtildi.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre; yarın ülkemizde görülecek sağanak ve kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Kıyı Ege (İzmir, Çanakkale ve Aydın) Denizli, Manisa, Burdur'un doğusu, Isparta, Adana, Niğde'nin güney kesimleri ve Bolu çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Antalya, Muğla, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesi, Isparta'nın güney ilçeleri , Adana'nın kuzey ilçeleri ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İGDAŞ'TAN LODOS UYARISI

İGDAŞ da şu uyarıyı yaptı;

'Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre bugün akşam saatlerinden itibaren İstanbul genelinde kuvvetli lodos etkili olacaktır. Lodosun Perşembe gününden itibaren etkisini artırarak fırtınaya dönmesi beklenmektedir.

Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek karbonmonoksit (baca gazı) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir.

Ayrıca doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekânda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekândaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini bekler, sağlıklı ve konforlu günler dileriz.'