İKİ BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI !

İKİ BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI !

Diyarbakır merkez Sur ile Silvan İlçe Belediyeleri'ne valilik kararı ile kayyum atandı.

Öz yönetim ilanıyla ilgili daha önce gözaltına alınan ve sorgulamaları yapıldıktan sonra serbest bırakılmalarına rağmen göreve iade edilmeyen DBP'li Sur ve Silvan İlçe Belediyeleri'ne Diyarbakır Valiliği tarafından kayyum atandı.

BAKAN SOYLU SİNYALİ VERMİŞTİ

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu sabah 81 ilin valisine yaptığı konuşmada Doğu ve Güneydoğu'da teröre destek veren belediyelere kayyum atanacağını tekrarlamış ve HDP'nin tehditleri için de "Ya herro ya merro, milletin parasını dağdaki teröristlere yedirmeyeceğiz"demişti.

VALİ'DEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Ajanslardan Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandığı haberleri üzerine açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır'a döndüğümde değerlendirilecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ve Sur ilçeleri belediyelerine kayyum atandığı iddialarına ilişkinDiyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" dedi.Habertürk'ten Veysi Ateş'in haberine göre, bazı toplantı ve temaslar nedeniyleAnkara'da bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Şu anda kayyum atamasıyapılmamıştır. Kanun Hükmünde Kararname bilindiği gibi çıktı. Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır'a döndüğümde değerlendirilecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" ifadelerini kullandı.

"ATAMA İÇİN KAYMAKAMLAR DEĞERLENDİRİLLECEK İSİMLERDEN"

Silvan Belediyesi'ne ilçenin kaymakamı Murat Kütük, Sur Belediyesi'ne Kaymakam Memduh Duran'ın atandığı yönündeki habere ilişkin ise Vali Aksoy, "Henüz bir atama yok. Atama yapılırsa da değerlendirilecek isimlerden biridir kaymakamlar" de

DHA

Etiketler diyarbakır dbp kayyum