İki farklı ilde hain saldırı: 7 şehit !

İki farklı ilde hain saldırı: 7 şehit !

Van ve Hakkari'de yapılan hain saldırılarda 6 asker ve 1 korucu şehit oldu.

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerlerin sayısı 5'e yükseldi.

Olay bugün öğlen saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktakiAktütün yolunda meydana geldi. PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. İlk belirlemelere göre patlamada 5 askerşehit oldu.,Bölgeye sevk edilen takviye birlikler kaçan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

"10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05’de, Hakkari/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, dört kahraman silah arkadaşımız olay yerinde, bir kahraman silah arkadaşımız ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimizeAllah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz." 

VAN'DA BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRDILAR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Van ili Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırı sonucunda bir asker ve bir korucunun şehit olduğu, biri ağır olmak üzere 10 asker ve beş korucunun ise yaralandığı bildirildi. 

TSK'dan yapılan açıklamada, "10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 00.20’de Van ili Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız ve bir korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ve beş korucumuz ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı. 

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törene, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, YYÜ Rektörü Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Zoğanda ile askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.  Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit Öksüz'ün Türk bayrağına sarılı naaşı tören alanına getirilerek öz geçmişi okundu.  Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi askeri uçakla Ankara'ya uğurlandı.  Van Erciş ilçesinde terör örgütü PKKmensuplarınca Pay Jandarma Karakol Komutanlığına düzenlenen bombalı saldırıda, birasker ile bir geçici köy korucusu şehit olmuş, 10 asker ve 5 köy korucusu da yaralanmıştı.

Ajanslar