İki kadın cinayeti sanığının, bir kadının kaybolmasıyla bağlantısı çıktı

İki kadın cinayeti sanığının, bir kadının kaybolmasıyla bağlantısı çıktı
Güncelleme:

İzmir'de 2 kadın cinayetinin zanlısının bir başka kadının da kaybolmasıyla olan bağlantısı ortaya çıktı. Zanlı ilk cinayet sonrası afla çıkıp, diğer cinayetten tutuksuz olarak yargılanıyordu.

İzmir'de, 1999 yılında Nilgün K.'yı (33) öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl cezaevinde kaldıktan sonra afla çıkan ve teyzesi Gülümser B.'un (66) öldürülmesine ilişkin davada tutuksuz yargılanan Yunus K.'ın (39), geçen yıl kaybolan Özlem A. ile de bağlantısının olduğu ortaya çıktı. Özlem A.'nın kredi kartından para çekildiği ATM'nin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, para çeken kişi ile Yunus K.'ın aynı parmak ve el yapısına sahip olduğunu tespit etti. Yunus K.'ın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Buca'da 1999 yılında meydana gelen olayda, o dönem 19 yaşında olan Yunus K., Şirinyer Semti'nde Nilgün K.'ya ait iş yerinde çalışmaya başladı. İddiaya göre bir süre sonra kasada eksik para olduğunu fark eden Nilgün K., Yunus K.'ı işten çıkardı. Bunun üzerine Yunus K., iki ay sonra gizlice evine girdiği Nilgün K.'nın odunla başına vurdu. Yaşanan arbede sırasında Yunus K., Nilgün K.'nın boğazını sıkarak öldürdü. Nilgün K.'dan haber alamayan yakınları eve gittiğinde bir sonuç alamadı. Ancak apartman sakinlerinin Nilgün K.'nın balkonundan kötü kokular gelmesi üzerine durumu polise bildirdi. Ekiplerin yaptığı araştırmada Nilgün K.'nın cansız bedeni balkonda halıya sarılı halde bulundu. Olay sonrası gözaltına alınan ve DNA'sı halıda bulunan Yunus K., yargılandığı davada Nilgün K.'yı öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 15 yıl hapiste kalan Yunus K., afla cezaevinden çıktı.

YİNE BENZER CİNAYET, YİNE O

Geçen yıl 20 Ağustos'ta İzmir'in Konak ilçesinde Altıntaş Mahallesi 352 Sokak'taki evde, Gülümser B.'tan bir süre haber almayan kızı Hatice A., teyzesiyle birlikte hastanelere gidip, annesini aradı. Cumartesi gecesi teyzesiyle birlikte eve gelen Hatice A., salondaki çekyatı açtı. Çekyatın içerisinden Gülümser B.'un battaniyeye sarılı cesediyle karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri evde inceleme yaptı. Ekipler, güvenlik kamaralarından Gülümser B.'un evine bir erkeğin girdiğini ve 2 saat 48 dakika evde kaldığını belirledi. HTS kayıtlarının incelenmesiyle cinayet saatinde Gülümser B.'un yeğeni Yunus K.'ın evde olduğu tespit edildi. Çelişkili ifadeler veren kuzenler Hatice A. ve Yunus K. gözaltına alındı. Yunus K. ve Hatice A.'ın cinayetle ilgili tutuksuz yargılanması sürüyor.

ATM GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

Geçen yıl 2 Nisan tarihinde ise kaybolan Özlem A. dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. Cinayet Büro ekiplerinin yaptığı araştırmada Özlem A.'nın görüştüğü son kişinin Yunus K. olduğu belirlendi. Yapılan araştırmada Yunus K. ile Özlem A.'nın Fahrettin Altay Meydanı'nda buluştukları, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve HTS kayıtlarından ikilinin Karaburun'a gittikleri ortaya çıktı. Ayrıca kayıp oylan Özlem A.'nın kredi kartından para çekildiği bilgisi üzerine ekipler, ATM'nin güvenlik kameralarını inceledi. Para çeken kişinin yüzü görünmezken, bu kişinin Yunus K.'ın aynı el ve parmak yapısına sahip olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, Yunus K.'ın yakalanması için çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

DHA