İkinci canlı bombanın akrabası konuştu !

İkinci canlı bombanın akrabası konuştu !

Ankara'yı kana bulayan teröristin yanında bulunan Özgür Ünsal'ın akrabası en son 8 yıl önce görüştüklerini söyledi.

Ankara Kızılay'daki bombalı saldırıyı düzenleyen Seher Çağla Demir'in yanında bulunan ikinci canlı bomba Özgür Ünsal'ın Zonguldak'ta oturan akrabası A.K., Özgür'ü en son 8 yıl önce babasının ameliyatında Zonguldak'a geldiğinde gördüğünü söyledi.

Ankara'yı kana bulayan 13 Mart akşamı düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristten biri olduğu ileri sürülen Özgür Ünsal'ın Zonguldak'ta oturan ve ikisi de bankadan emekli olan babası A.S.Ü. ile annesi G.K.'nın 2006 yılında boşandıkları ifade edildi. Boşanmaları ardından G.K.'nın oğlu Özgür Ünsal ile Ankara'ya yerleştiği, baba A.S.Ü.'nün de Ukrayna'ya gittiği belirtildi. Özgür Ünsal'ın Zonguldak'ta oturan akrabası A.K., Özgür'ü yıllardan bu yana görmediklerini söyledi. Özgür Ünsal'ı en son 8 yıl kadar önce Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan babasının yanında gördüğünü anlatan A.K., şöyle konuştu:

"Çok görüşmezdik. Hep dışarılarda okudu. 2 yıllık meslek yüksekokulu okumuştu. Babası ameliyat olduğunda ziyaret için gelmişti. En son o zaman görmüştüm. Görüştüğümüz biri değildi. O zamanda sadece "Geçmiş olsun" demiştim. Saf, kendi halinde biri gibi gelmişti bana. Apolitik bir yapısı vardı. Bu olayları duyduğumuzda ilk önce Özgür'ün kayıp olduğunu duyduk. Sonra gazetelerden saldırıyla bağlantısı olduğunu duyduğumda şok oldum. Ben böyle bir şeye ihtimal veremiyorum. Gazetelerde ismi geçen V.K. ile arkadaş olduğunu duydum fakat kadınla herhangi bir ilişki olup olmadığını bilmiyorum. Bir ara çalışmak için Ukrayna'ya babasının yanına gideceğini duymuştum. Şimdiye kadar ne siyasi ne de bir örgütle ilgili bağlantısını duymadım."

A.K., olaydan sonra polisin Özgür'ün annesinin ifadesini aldığını bildiğini, babasının da Ukrayna'dan Türkiye'ye geleceğini duyduğunu söyledi.