İlk kez 'Yunus' görünce yakalandılar !

İlk kez 'Yunus' görünce yakalandılar !

İzmir'de içinde patlayıcı bulunan araçla yakalanan PKK'lılar ilk kez Yunus ekiplerini gördükleri için hazırlıksız yakalandığı ortaya çıktı.

İzmir'in Basmane semtinde Yunus ekipleri tarafından durdurulan, içinden patlayıcılar bulunan araçtaki 4 PKK'lının, Yunus ekiplerinin polis olduğunu düşünmedikleri için hazırlıksız yakalandıkları ortaya çıktı. Kimlik istenince bellerindeki silahlara sarılan teröristlerin son anda polis tarafından etkisiz hale gelitirildikleri öğrenildi. Bu arada zanlıların eylem için Mardin'den İzmir'e uçakla geldikleri de bildirildi.

Basmane Aziziye Parkı'nda 6 Mayıs'ta üç motorlu Yunus Timi'nin şüphesi, İzmir'de muhemel bir faciayı önledi. Durdurulan kiralık araçtaki 4 kişiden ikisinin üzerinden tabanca, aracın bagajında el bombaları, fünyeler bulundu. Bu kişilerin sorgulanmasının ardından düzenlenen operasyonlarda İzmir, İstanbul, Batman, Aydın, Mardin ve Manisa'da gözaltına alınanların sayısı 24'e çıktı. Aramalarda da 15 kilogram patlayıcı, 6 fünye, 2 uzaktan kumandalı anahtar sitemi ve cep telefonuna bağlı ateşleyici sistem de Basmane semtinde bir evin kömürlüğünde bulundu. Otomobilde ele geçen hafıza kartında Soma'da askeri araca yapılan bombalı saldırı görüntüleri çıktı.

9 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınanlardan 14'ü tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Araçta yakalanan ve terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı belirlenen "Mervan" kod adlı Sami Ö. ile "Soro" kod adlı Enes A. ve Nusaybin Belediyesinde kepçe operatörü Ferhat .Y.'nin yanısıra terör örgütü PKK'nın kuryesi olduğu ve patlayıcı malzemeleri bir gecekondunun kömürlüğüne gömdüğü iddia edilen A.K.'nin de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanırken, 5 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İKİ KEZ SİLAHLI ÇATIŞMAYA GİRMİŞLER

Ferhat Y., ile Sami Ö.'nün, 2 Mayıs'ta Mardin'den aynı uçakla İzmir'e daha sonrada Manisa'nın Turgutlu İlçesi Akçapınar Köyü'ne gittikleri belirtildi. Araçta bulunan kişilerin istihbarat tarafından takip edildikleri ve iki kez çatışmaya girip takipten kaçtıkları da ortaya çıktı.

YUNUS KIYAFETLİ POLİSLERİ İLK KEZ GÖRMÜŞLER

Basmane'de araçta yakalanan dört kişiden Sami Ö. ile Enes A., kendilerini durduran Yunus Timi'ni ilk kez gördüklerini söyledi. Motorlu Yunus timinin üzerindeki kırmızı siyah kıyafetlerden dolayı polis olduklarını düşünmedikleri anlaşıldı. Kimlik istenince, kendilerini durduranın polis olduğunu anlayan ve arka koltukta oturan iki teröristin bellerinde atışa hazır tabancaları sarıldıkları, polislerin anında müdahalesi ile etkisiz hale getirildikleri ortaya çıktı. Polislerin uyanıklığının kontrol noktasında kan dökülmesini önlediği belirtildi.

PKK'LI OLDUĞUNU KABUL ETTİLER

Yakalanan Enes A., ve Sami Ö.'nün mahkemedeki kısa ifadelerinde "Emniyetteki ifademiz geçerledir. Üzerime atılı PKK/KCK terör örgütü üyeliğini kabul ediyorum. Doğrudur, ben PKK'lıyım" dedikleri öğrenildi.

HOVARDA OLDUĞU İÇİN ARAÇI KİRALADIĞINI ZANNETTİM

Tutuklananların arasındaki İbrahim I., ise "Ben cuma günü dükkandayken Ferhat Mardin'den geldi ve kiralık araç lazım olduğunu söyledi. Köylüm olduğu için kendisine yardımcı oldum. Kendi adına araç kiraladı. Ferhat'ın böyle bir şeyle ilgilendiği aklımın ucuna bile getirmedim. Çünkü Ferhat çapkın biriydi. Ben kız için araç kiraladığını düşündüm. Bana Kemalpaşaya gideceğini söyledi. Yolda bir kızla konuştu. Araçta ben ve Hüseyin de vardı. Kemalpaşa'da bir eve girdiler, ben dışarıda kaldım. Arabaya iki kişi daha bindi. Hüseyin yolda indi. Biz dört kişi İzmir'e geldik. Araçta bomba ya da düzenek olduğunu bilmiyordum. Bilseydim zaten yarı yolda inerdim. İzmir'de arabayı Yunuslar durdurdu. Tereddütsüz olarak ellerimi kaldırdım. Araçta bomba bulununca şaşırdım. Vatanıma, milletime kötülük yapmadım, istemeden yaptıysam pişmanım" dedi.

İlk kez 'Yunus' görünce yakalandılar !

[PAGE]

İlk kez 'Yunus' görünce yakalandılar !

[PAGE]

İlk kez 'Yunus' görünce yakalandılar !