İnfial yaratmıştı... Eski eşini öldüresiye döven caninin cezası belli oldu

İnfial yaratmıştı... Eski eşini öldüresiye döven caninin cezası belli oldu
Güncelleme:

Samsun'da eski eşini sokak ortasında çocuğunun gözleri önünde öldüresiye döven İbrahim Z. (27), 10 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 6 Mart'ta, Canik ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İbrahim Z., kendisinde kalan kızlarını teslim etmek için 3 sene önce boşandığı Emriye M. ile ilçe meydanında buluştu. Z., bir anda M.'ye tekme- tokat saldırdı. Z.'nin, yere yığılan M.'yi dövdüğü anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Yüzüne ve başına aldığı darbeler nedeniyle tanınmaz hale gelen M., ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İbrahim Z. ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Emriye M., hastanede 5 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Z. de sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AVUKATLARDAN VE KADIN PLATFORMLARINDAN DESTEK

Savcının hazırladığı iddianamede, 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'mala zarar verme' suçlarından 18 yıla kadar hapsi istenen İbrahim Z., 12 Nisan'da ilk kez 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Bugün 2’nci kez hakim karşısına çıkan tutuklu Z., duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Emriye M.'nin yanı sıra kardeşi Rümeysa, annesi Dursune ve babası İsmail M. ile avukatları İslam Gezer de salonda hazır bulundu. Duruşmaya M.'ye destek için birçok ilden avukat ile kadın platformu temsilcileri de katıldı.

‘PSİKOLOJİM BOZULDU, TEDAVİ GÖRÜYORUM’

Duruşmada savunma yapan İbrahim Z., “Yapmış olduğum şey, çok kötü. Pişmanım hem de aşırı derecede pişmanım. Böyle bir şeyin olmasını istemezdim. Psikolojim bozuldu, tedavi görüyorum. Biraz da benim açımdan olaylara baksınlar. Ben onu öldüremem, ben onun için ölümü göze aldım. Bundan sonra böyle bir olayla karşınıza çıkmayacağıma söz veriyorum ve tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Duruşmaya 15 dakika ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı. İbrahim Z.’ye 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten 10 yıl, 'mala zarar verme' suçundan ise 4 ay hapis cezası verildi.

DHA