İnternetten ikinci el satışta büyük tuzak

İnternetten ikinci el satışta büyük tuzak
Güncelleme:

İnternet üzerinden bilgisayarını ikinci el olarak satmak isteyen bir genç film senaryolarını aratmayan bir şekilde dolandırıldı.

Organize İşler Sazan Sarmalı, İstanbul'da gerçek oldu. Bilgisayarını satmak için internette ilan veren Yazılımcı Adem İlter, dolandırıcıların yeni hedefi oldu. "Ben bu tuzağa düştüm siz düşmeyin" diyen İlter, filmdeki yöntem kullanılarak dolandırıldı.

Şubat ayında vizyona giren Organize İşler Sazan Sarmalı filmi, İstanbul'da gerçek oldu. Filmde, Organize İşler'in baş mimarı Asım Noyan, yıllardır söylediği yalanlar ve çevirdiği oyunlarla insanları dolandırmaktadır.

FİLM GERÇEK OLDU

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki yazılımcı Adem İlter, filmin vizyona girdiği şubat ayında filmdeki yöntemlerden birine başvuran 'şebeke' tarafından dolandırıldı. İkinci el eyşa satılan internet sitesinde bilgisayarını satışa sunan Adem İlter nasıl dolandırıldığını anlattı.

"BU KADAR HIZLI GELECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORDUM"

İlanı görüp arandığını ve görüşmede pazarlık yapıp anlaştıklarını kaydeden İlter, Güneşli'deki buluşma yerine gittiğinde kimsenin olmadığını, şahsı aradığında ise 'Bu kadar hızlı geleceğini tahmin etmiyordum.Hastanedeyim' yanıtını aldığını söyledi.

Gazete'de Vatan'da yer alan haberde İlter, kuyumcu dükkanı olduğunu söyleyen şahsın aynı bölgede birkaç kiracısının olduğunu, kızına sıfır bilgisayar alcağını söylediğini, kayınpederinin dükkanda olmasından dolayı kuyumcu dükkanına değil de kiracının dükkanına teslim etmesini talep ettiğini belirtti.

Ödemeyi soran İlter'e kiracısı olduğunu söylediği dükkanda çalışan İsmail adlı kişiye bilgisayarı bırakmasının ardından kuyumcuya gidip parasını alabileceğini belirtti.

Şahsın bilgisayarı alıp çıkarkenki görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı

"TELEFONU KAPATTIRMADI"

Dükkana giden İlter, İsmail'i bulduğunu ve bilgisayarı teslim ettiğini söylerken "O sırada teslim ettiğimden emin olmak için telefonu kapattırmadı. Parayı zarfa koyduğunu kuyumcuya gidip alabileceğimi söyledi. Teslimden sonra dükkandan çıktım, 200-300 metre yürüdüm. Bir anda endişelendim ve tekrar aradım açmadı 2-3 kez daha aradım meşgul çalmaya başladı. İşbirlikçileriyle konuşuyordu muhtemelen" ifadelerini kullandı.

DİKKAT!

O sırada dolandırıldığını anladığını söyleyen İlter dükkana tekrar gidip bilgisayarı almak istediğini fakat dükkandaki İsmail isimli şahsın kendisi çıktıktan hemen sonra teslim alacak kişinin geldiğini belirtti. Adem İlter dolandırıcıların yöntemini ise şöyle anlattı:

"Buluşma noktasında keşif yapıp gözlerine bir dükkan kestiriyorlar ve numarasını arayıp çalışanın ismini öğreniyorlar. Kendisini 2-3 sokak ilerideki esnaf olarak tanıtıp dükkanda olmadıklarını, bu yüzden arkadaşlarının getireceği emaneti almalarını talep ediyorlar. Bu şekilde ortamı kuruyorlar."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dolandırıcıların inanılmaz bir şekilde oyaladığını, kurbanlarına düşünme süresi bile tanımadığını belirten İlter, bu kişilerin bir şebeke olduğunu vurgulayarak kullanıcıları dikkat etmeleri konusunda uyardı. Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda şahsın eşkali tespit edildi.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Vatan