İş adamını öldüren kişi kiralık katil çıktı! ''2 milyon euroya anlaştım''

Güncelleme:

Kayseri'de iş insanı Orhan A.'nın iş yerinde tabancayla öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Emrah Y., tutuklandı. Zanlı, Orhan A.'yı 2 milyon euro karşılığında öldürdüğünü itiraf etti.

Kayseri'de iş insanı Orhan A.'nın (49) iş yerinde tabanca ile vurularak öldürülmesiyle ilgili Emrah Y., gözaltına alınıp, tutuklandı. Emrah Y., ifadesinde, Orhan A.'yı 2 milyon euro karşılığında öldürdüğünü, cinayetten önce atış talimi yaptığını söyledi. Cinayete karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi de adliyeye sevk edildi. Emrah Y., olay günü alışveriş merkezinden şapka aldığını, maske ve şapkasını takarak bir büfede oturduğunu belirterek, "6 kişinin oturduğu yere doğru gittim, silahı elime aldım, 'bana o silah ne' dediklerinde 'ağabeye geldim' diyerek Orhan A.'yı hedef alıp, 5 el sıktım. 3'ünün isabet aldığını gördüm.'' dedi.

Olay, 4 Ağustos'ta, merkez Kocasinan ilçesi Mimarsinan Mahallesi Tarsus Sokak'ta çimento firması sahibi Orhan A.'nın iş yerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, iş yerine girip tabanca ile iş insanı Orhan A.'ya ateş ederek kaçtı.

Vücuduna 3 kurşun isabet eden Orhan A., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, cinayet şüphelisi Emrah Y.'nin Gaziantep'te olduğunu belirledi. Emrah Y., taksi ile kaçarken polisin kovalaması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. 5 gün önce Kayseri'ye getirilen Emrah Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

'ÖLDÜRMEDEN ÖNCE ATIŞ TALİMİ YAPTIM'

Emrah Y., savcılık ifadesinde cinayeti para karşılığında işlediğini ileri sürdü. 2012 yılında 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan cezaevine girip, 19 Ekim 2019'da tahliye edildiğini anlatan Emrah Y., İstanbul'da görüştüğü Murat adlı kişinin tetikçilik işi olduğunu, 2 milyon euro verileceğini söylemesi üzerine işe kabul edebileceğini söylediğini belirtti.

Bunun üzerine Sadık M. adlı kişiyle görüştüğünü belirten Emrah Y., "Bana 45'lik fişek atan tabanca ile cep telefonu verdiler. Silahın ağır olduğunu söylemem üzerine, ismini bilmediğim bir köye giderek iki şarjör atış talimi yaptım. 150 bin TL'yi peşin olarak aldım. Kayseri'ye giderek Talas'ta bir ev kiraladım.

Ben ayrıca keşif yaparken Orhan A.'nın oğlunun evinin sitesinde bir ev tuttum. 2 hafta kaldım, amacım Orhan A.'nın bu siteye gidip gelmediğini takip etmekti. Daha sonra gece gündüz sürekli takip ettik" dedi.

'AĞABEYE GELDİM DEDİM VE 5 EL SIKTIM'

Emrah Y., olay günü alışveriş merkezinden şapka aldığını, maske ve şapkasını takarak bir büfede oturduğunu belirterek, "6 kişinin oturduğu yere doğru gittim, silahı elime aldım, 'bana o silah ne' dediklerinde 'ağabeye geldim' diyerek Orhan A.'yı hedef alıp, 5 el sıktım. 3'ünün isabet aldığını gördüm. Çizgili gömleğimi, şapkamı ve maskemi çöp tenekesine atarak, bir taksiye binip sakin bir şekilde Talas'a gittim. Sadık M., Talas'ta saklanmamı söyledi. Rezidanslarda saklandım, sonra Maraş iline, oradan da Antep'e gittim" dedi.

Sadık M.'den işi aldığında Orhan A.'nın Mersin ve Hatay Limanı'ndaki işlerden dolayı Cevat B.'ye yanlış yaptığının söylediğini ileri süren Y., "İşi aldıktan sonra Cevat'ın öldüğünü öğrendim. Orhan A.'yı öldürmem karşılığında 2 milyon euroya anlaştım ama 200 bin TL vermişlerdir. Ben bu olayı para karşılığı yaptım" ifadelerini kullandı.  

5 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Emrah Y.'nin ifadesi doğrultusunda genişletilen soruşturma kapsamında 5 kişi daha gözaltına alındı. Cinayete karıştıkları ve azmettirdikleri iddia edilen şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

DHA