İşadamına kızının öğretmeninden şantaj iddiası

İşadamına kızının öğretmeninden şantaj iddiası

İşadamı Abdülkadir Ferahlı, kızının Fransızca öğretmenine şantaj davası açtı

Akdemir Plaza'nın sahibi Feka İnşaat Tam Tur Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Ferahlı, geçtiğimiz yıl kızına Fransızca öğretmek için Z.H. ile anlaştı. Ferahlı'nın Sarıyer'deki evinde yaşamaya başlayan genç öğretmenin 24 Ocak'ta işineson verildi. Eşyalarını toplayarak evden ayrılan Z.H., iddiaya göre Ferahlı ailesine aitfotoğraf albümünü de yanında götürdü.

Z.H., yanında götürdüğü fotoğraf albümünü geri vermek için aileden bir miktar para talep etti. Ferahlı ise albümleri geri almayacağını söyleyerek Z.H.'nin şantajına boyun eğmedi. Z.H., bu kez Ferahlı'nın eşine ait özel ve mayolu çekilmiş görüntüsünü göndererek, "Size ait olan ve almadığınız 14 adet fotoğraf albümünü daha fazla saklayamayacağım. Umarım eşinizin bu görüntüsü art niyetli insanların eline geçmez" şeklinde mesaj attı.

Mesajın ardından savcılığa başvuran ünlü işadamı, öğretmenden şikâyetçi oldu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Z.H.'nin ifadesine başvuruldu.

Genç kadın ifadesinde apar topar işine son verildiğini belirtip, "Amacım onlara şantajyapmak değildi. Fotoğraf albümlerini eşyalarımın arasında görünce iade etmek istedim. Attığım şantaj mesajı değildi" diyerek kendini savundu. Z.H. hakkında 17 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı.

Sabah