İşçi minibüsü ile TIR çarpıştı: 4 ölü, 16 yaralı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, işçileri taşıyan minibüs ile TIR çarpıştı. Kazada 4 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Çan'dan Biga'ya kömür taşıyan İbrahim Orhan idaresindeki 16 BM 893 plakalı tır, Yeniceköy mevkisinde Balıkesir'in Gönen ilçesindeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan Mustafa Bircan'ın kullandığı 17 KK 111 plakalı minibüse arkadan çarptı.

Kaza sonrası olay yerine güvenlik güçleri, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kazada minibüsteki işçilerden Caner Bucak (53), Fikriye Gergin (47), Pakize Keçeci (54) ve Hatice Gökhan (47) yaşamını yitirdi. Sürücüler İbrahim Orhan ve Mustafa Bircan ile işçiler Gülşen Şeker (39), Şerife Çalışkan (50), Sevil Atik (53), Hafine Bars (47), Hanife Dayak (46), Beyhan Kakulluoğlu (53), Fatma Emren, Ayşe Dersin, Ayfer Çelik ve Şerif Özdin ile birlikte 16 kişi yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere kaldırıldı.

Durumu hafif 5 yaralı Biga Devlet Hastanesi ile Özel Can Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer 11 kişinin tedavisi sürüyor.

İşçi minibüsü ile TIR çarpıştı: 4 ölü, 16 yaralı - Resim : 1

"ARAÇTAKİLERİN HEPSİ ARKADAŞIM"

Gönen'deki fabrikaya gitmek için servis bekleyen Çiğdem Barutçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı duyduğunda şoka girdiğini söyledi.

İşçi minibüsü ile TIR çarpıştı: 4 ölü, 16 yaralı - Resim : 2

Kendisinin de aynı minibüsle fabrikaya gitmek için beklediğini ifade eden Barutçu, "Araçtakilerin hepsi arkadaşım. Bir meyve suyu fabrikasında çalışıyoruz. Her sabah servisle Gönen'e gidiyoruz. Bu sabah servisi beklerken acı haberi aldım. Çok üzgünüm. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralı arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum." dedi.

Barutçu, minibüste kaza sırasında 24 kişi bulunduğunu, kendisiyle 25 işçinin Biga'dan Gönen'e gittiğini kaydetti.

İşçi minibüsü ile TIR çarpıştı: 4 ölü, 16 yaralı - Resim : 3

YAKINLARI HASTANE ÖNÜNDE GÖZYAŞI DÖKTÜ
Öte yandan kazada hayatını kaybedenler ile yaralananların yakınları, Biga Devlet Hastanesi Acil Servis'in önüne toplanarak, uzun süre gözyaşı döktü. Kazada eşi Pakize Keçeci ile kız kardeşi Fikriye Gergin'i kaybeden Basri Keçeci, "Kazada eşim ve kız kardeşim vefat etti. İşe gidiyordu. 'Gitme' dedik, gittiler. İşe, 1- 2 aydır gidiyorlardı. Biraz ara vermişlerdi. 'Gitme' diyordum; ama yine başladılar" dedi.

DHA/AA