IŞİD Türk birliğine saldırdı: 1 şehit 2 yaralı

IŞİD Türk birliğine saldırdı: 1 şehit 2 yaralı

Suriye'de Fırat Kalkanı Operasyonu için bulunan Türk askerine IŞİD saldırdı. Saldırıda 1 askerimiz şehit oldu 2 askerimiz yaralandı

Suriye'de 73 günden bu yana sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan Türk birliğinin bulunduğu bölgeye, DAEŞ'li teröristler tarafından havan topu, roket ve el bombası atıldı. Saldırılarda şarapnel parçalarıyla 3 Türk askeri yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden biri kurtarılamayarak şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) desteklenen Özgür  Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı sürerken, DEAŞ terör  örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırılarda yaralanan 3 askerden biri, tedavi gördüğü Gaziantep'te şehit oldu. 

Suriye'nin kuzeyinde TSK desteğiyle ÖSO birliklerinin yürüttüğü Fırat  Kalkanı Harekatı sırasında akşam saatlerinde DEAŞ terör örgütü unsurları  tarafından Türk birliklerinin bulunduğu bölgeye havan mermisi atılması ve bir  başka bölgede ise roket ve el bombası ile saldırı düzenlenmesinin ardından  yaralanan biri ağır olmak üzere 3 asker, Türkiye'ye getirildi.

Yaralı askerlerden biri Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına  alınırken, diğer 2 yaralı asker ise Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve  Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Gaziantep'teki askerlerden birinin yapılan müdahaleye rağmen  kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.