IŞİD'in hedefi AK Parti'ymiş !

IŞİD'in hedefi AK Parti'ymiş !

Gaziantep'te kendini patlatan canlı bombanın hedefinin AK Parti Kongresi olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep'te ölü ele geçirilen canlı bomba Yunus Durmaz ve arkadaşlarının hedefinin dün gerçekleştirilen AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi olduğu bildirildi.

Gaziantep'te geçtiğimiz hafta hücre evine yapılan operasyonda kendini patlatan IŞİD'in sözde Türkiye emiri Yusuf Durmaz ve arkadaşlarının hedefinin dün gerçekleştirilen AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi olduğu belirtildi. Flaş açıklama Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi.

Gaziantep'te Şehitkamil İlçesi'nde geçtiğimiz Perşembe akşamı iki patlama meydana gelmişti. Terör örgütü IŞİD'e ait hücre evinde düzenlenen operasyonda canlı bomba eylemcisi kendini patlamış, diğer terörist ise sağ ele geçirilmişti. Olayın ardından bir hücre evinde daha patlama olmuştu.

gaziantep-son-dakikajpg.jpg

IŞİD'İN SÖZDE TÜRKİYE EMİRİ

Aranan teröristler listesinin 'Kırmızı kategorisinde' yer alarak başına 4 milyon lira ödül konulan, 4 gün önce Gaziantep'te düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen IŞİD'in sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz'ın, Diyarbakır'da HDP mitingine bombalı saldırıda yer aldığı belirtildi.

Miting alanına girenleri görüntüleyen polis kamerası kayıtlarında, Yunus Durmaz'ın, mitingde üzerindeki bombaları patlatan IŞİD militanı Orhan Gönder ve bir kişi ile daha birlikte yer aldığı, bir gün sonra Gönder yakalanırken, kendisinin kaçtığı belirtildi.