İsrail Büyükelçiliği saldırganının vurulma anı

İsrail Büyükelçiliği saldırganının vurulma anı

Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde vurularak yakalanan saldırganın vurulma anı kamerada.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’ne girmek isteyen bir kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi. Elçilik önünden birkaç defa geçen saldırgan daha sonra binaya girmeye çalıştı. Güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği kişi bacağından vuruldu. Olayla ilgili olarak terör polisinin inceleme başlattığı öğrenildi. Yaralı olarak etkisiz hale getirilen saldırgana ait olduğu belirtilen çanta bomba imha ekipleri tarafından inceleniyor. Olay sırasında elçilik çalışanlarının sığınağa girdiği ve güvende oldukları belirtildi.

Associated Press ajansına konuşan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, elçiliğe girmeye çalışan bıçaklı kişinin vurulduğunu ve hafif şekilde yaralandığını söyledi. Nahshon, tüm elçilik personelinin güvende olduğunu belirtti.

SALDIRAGANA İLK MÜDAHALE OLAY YERİNDE YAPILDI

İsrail Büyükelçiliği'ne girmeye çalışan kişinin 1978 yılında doğan Osman Nuri Çalışkan olduğu ifade edilirken, olayda saldırganın elinde çantayla tekbir getirerek elçiliğe doğru koşmaya başladığı belirtildi. Saldırganın ilk ifadesinde; "Ortadoğu'daki kanı durdurmak için yaptım" dediği öğrenildi. İnşaatlarda işçilik yaparak geçimini sağladığı belirtilen saldırgana ilk müdahale olay yerine gelen ambulansta yapıldı. İsrail Büyükelçiliği önünde yaşanan bu olayın ardından polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.  

VALİLİK: ÖRGÜT BAĞLANTISI YOK

Ankara Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklama şöyle; "21.09.2016 Günü saat 12.10 sularında Osman Nuri Çalışkan isimli, 1975 Konya doğumlu, elinde 30 cm. uzunluğunda bir bıçak ve çanta bulunan şahıs, İsrail Büyük Elçiliğine doğru slogan atarak hareket halinde iken, Polisin dur ikazına uymayınca baldırından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan ilk incelemede Osman Nuri Çalışkan'ın meczup görünümlü olduğu, arşiv kaydı ve herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilememiştir. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir."

AMİRA ORON: YOLDAYDIM

İsrail maslahatgüzarı Amira Oron, saldırının gerçekleştiği sırada Büyükelçiliğe gitmek üzere yolda olduğunu ifade etti. NTV’ye konuşan Oron, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştükten sonra saldırı haberini yolda aldığını belirtti. Amira Oron olayla ilgili olarak anında müdahalede bulunan polise teşekkür etti.