İstanbul Üniversitesi'nde skandal: ''Ya benim olacaksın ya da...''

İstanbul Üniversitesi'nde skandal: ''Ya benim olacaksın ya da...''
Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi'nde bir profesörün eski doktora öğrencisi olan kadın akademisyeni "Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım" diyerek tehdit ettiği iddia edildi.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan bir profesör, eski doktora öğrencisi de olan bir kadın akademisyenin odasını basıp, "Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım" diyerek tehdit etti.

Olay önceki gün öğle saatlerinde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi içerisinde bulunan Eğitim Fakültesi’nde meydana geldi.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. B.A., eski doktora öğrencisi olan ve şu anda Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli Ş.K. isimli kadın akademisyenin odasına gelerek iddiaya göre "Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım" diyerek tehditte bulundu. İkili arasında yaşanan tartışma sırasında B.A., odada bulunan eşyalara da zarar verdi.

Olayı duyanlar durumu üniversite güvenliği ve polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, B.A:'yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Burada ifadesi alınan B.A., işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

DHA