İstanbul'da 20 milyonluk sahte para operasyonu

İstanbul'da 20 milyonluk sahte para operasyonu

Küçükçekmece'de piyasaya sahte para süren şebeke üyeleri gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri sahte para basarak piyasaya süren bir şebeke ile ilgili ihbar üzerine çalışma başlattı. Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekipleri Küçükçekmece Yeşilova Mahallesi'nde kendilerine aile süsü vererek bir daire kiralayan 4 kişilik şebekeyi 1 ay boyunca fiziki ve teknik takip ile izledi.

SAHTE PARALAR DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNE GİDECEKTİ

Polis ekipleri şebekenin bastığı sahte paraları Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bulunan illere yollanmak üzere hazırlandığını tespit etmesi üzerine dün Küçükçekmece Sulh ceza Hakimliği'nden alınan izinle operasyon düzenledi.

İstanbul'da 20 milyonluk sahte para operasyonu

EV MATBAA'YA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ

Yapılan operasyonda basımı devam eden ve tamamlanmış sahte 50,100 ve 200 liralık banknotlar halinde toplam 20 milyon lira ele geçirdi. Sahte para basmak için kullanılan 3 baskı makinası ile 1 dizüstü bilgisayar, 1 pompalı tüfek, 500 ecstasy hap, yaklaşık 1 kilo esrar, para boyaları ve sahteliğini ayırt etmeyi önleyen saç spreyleri ele geçirildi. Operasyon kapsamında Mehmet Ali G., Zehra C., Hasan B. ve Duygu Damla E. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

İstanbul'da 20 milyonluk sahte para operasyonu

RAMAZAN BAYRAMINA 100 MİLYON LİRALIK SİPARİŞ

Polis ekipleri evde yaptığı aramalarda şebekenin aldığı siparişlerle ilgili bir deftere ulaştı. Defterde bulunan bilgileri inceleyen ekipler, şebekenin çok sayıda kişiye 100 milyon lira sahte para siparişi aldığını teslimatların da Ramazan Bayramı'nda piyasaya sürülecek şekilde ayarlandığını belirledi.

İstanbul'da 20 milyonluk sahte para operasyonu

YÜZDE 15 KOMİSYONLA SAHTE PARAYI SATIYORLAR

Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler sorguya alındı. Şüpheliler ilk ifadelerinde sahte paraları yüzde 15 komisyonla piyasaya sürdüklerini söyledikleri iddia edildi. Şüpheliler hakkında "Piyasaya sahte para sürmek" ve "Uyuşturucu ile uyarıcı madde ticareti yapmak" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

 

 

 

İstanbul'da 20 milyonluk sahte para operasyonu

DHA