İstanbul'da çatışma: 1 ölü, 2 yaralı

İstanbul'da çatışma: 1 ölü, 2 yaralı

Tır gasbettikleri iddiasıyla takibe alınan çete üyesi 3 kişi, Sultangazi'de polisle çatıştı.

Sultangazi'de, tır gasbettikleri iddiasıyla takibe alınan ve polisle silahlı çatışmaya giren çetenin üyelerinden biri öldü, ikisi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'un birçok bölgesinde polis gibi davranıp tırları gasbeden çeteyi takibe aldı.

Polisin çeteye yönelik operasyonunda, Mahmutbey gişelerinde 2 kişi yakalandı, 2 kişi kaçtı. Kaçan 2 şüpheli, Sultangazi'de buluştukları bir kişiyle 66 HB 215 plakalı otomobile binerek uzaklaştı.

Eski Edirne Asfaltı'nda polis tarafından takip edildiklerini anlayan şüpheliler, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki tramvay durağı civarında emniyet güçlerine tabancalarıyla ateş açtı. Daha sonra çıkan çatışmada, aracın içinden polisle bir süre çatışan zanlılardan biri vurularak öldü, ikisi yaralandı.

Gasbettikleri araçla gittikleri hastanede yakalandılar

Yaralı iki şüpheli, söz konusu otomobili ve içindeki cesedi Şehit Hasan Güreşen Alt Geçidi'nde bırakıp aynı yerde gasbettikleri araca binerek kaçtı. Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesine giden şüpheliler, hastane polisinin durumu bölge ekiplerine bildirmesi sonucu gözaltına alındı.

Polis ekipleri, zanlıların yakalanmasının ardından çatışmanın yaşandığı yerde inceleme yaptı. Çatışma nedeniyle Gasp Büro Amirliğine ait bir araç ile tramvay durağının büyük hasar gördüğü belirlendi. Zanlıların terk ettiği otomobilde 3 tabanca ele geçirildi.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alan ekipler, olayın gerçekleştiği yere şerit çekerek trafiği kontrollü olarak tek şeritten sağladı.

Çatışmada ölen kişinin cesedi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

AA