İstanbul'da korkutan patlamalar: 2 yaralı

İstanbul'da korkutan patlamalar: 2 yaralı

Sultanbeyli ve Gaziosmanpaşa'da patlama sesleri..

Edinilen bilgiye göre, Sultanbeyli Fatih Bulvarı üzerinde bir çöp kutusunda saat 15.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Patlama sonrası olay yerine gelen polis ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Görgü şahitleri, patlamanın aniden olduğunu söyleyerek, "Birden patlama oldu. Herkes kaçıştı" dediler.

PARÇA TESİRLİ EL YAPIMI BOMBA

Olay sonrası araştırma yapan polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Polis yaptığı araştırma sonrası patlamaya basınç ve parça tesirli el yapımı bombanın neden olduğunu belirledi. Bombaya koyduğu iddia edilen iki kişinin eşgali belirlendi.

İstanbul'da korkutan patlama: 2 yaralı


BİR PATLAMA DA GAZİOSMANPAŞA'DA

Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi, Hekimsuyu Caddesi üzerindeki Spor Tesisiotobüs durağına saat 13.00 sıralarında henüz kimliği belirsiz yüzü maskeli kişiler, karton kutu bırakıp yaya olarak kaçtı.

Çevredeki vatandaşlar kolinin içinde bomba olma ihtimali üzerine durumu polise bildirdi. Gelen polis ekipleri önce otobüs durağı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Cadde çift yönlü araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bu arada, durağın yanındaki yaya üstgeçidi de geçişlere kapatıldı.

56b3571d18c7730e3cdb6bfc.jpg

PATLATILAN KOLİNİN İÇİNDEN PİKNİK TÜPÜ ÇIKTI

Olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı. Özel kıyafet giyen bomba imha ekipleri, fünye ile koliyi patlattı. Kolinin içinden piknik tüpü çıktı. Ardından bomba imha ekipleri yine aynı şekilde fünye ile piknik tüpünü patlattı.

56b3572c18c7730e3cdb6c02.jpg

BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Piknik tüpü büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle otobüs durağında büyük hasar oluştu. Otobüs durağı çevresinde delil toplayan polis, piknik tüpünü bırakıp kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 saat kapanan cadde incelemenin ardından trafiğe açıldı.

4 GÜNDE 5. SALDIRI

Pazartesi günü Küçükçekmece'de bulunan Kanarya Mahallesi'nde yüzleri maskeli iki kişi kahvehaneyi taramış ve 2 kişi ölürken, 5 kişi de yaralanmıştı.

Salı gecesi Eyüp Yeşilpınar’da Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim Derneği’ne kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, olayda 1 kişi ölürken, biri ağır 3 kişi de yaralanmıştı.

Çarşamba'yı bugüne bağlayan gece yarısı ise Sultançiftliği'nde bir kahvehaneye kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahla açılan ateş sonucu 2 kişi yaralandı.