İstanbul'da sahtekarlara operasyon: 24 gözaltı

İstanbul'da sahtekarlara operasyon: 24 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri resmi belgede sahtecilik, vergi usul kanunu, parada sahtecilik ve vergi kaçakçılığı suçlarıyla ilgili operasyon düzenledi.

Zeytinburnu, Beylikdüzü, Kartal, Bağcılar, Beyoğlu ve Kadıköy'de dün 6 farklı adrese yönelik gerçekleştirilen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 19 sahte 100 TL, 15 rulo halinde (boş kesilmemiş halde) pompa fişleri, 16 plakalara kesilmiş halde pompa fişleri, el yazıları ile kişilere ait hesapların tutulduğu not defteri, 6 kişi adına düzenlenmiş kredi başvuru formu ve kimlik fotokopileri, 17 meslek eğitim merkezi meslek kursu başvuru dilekçesi, 17 SGK Hizmet Bilgisi 4-A formu ve nüfus cüzdanı fotokopileri, 6 farklı firmaya ait kaşe, farklı firmalara ait 1020 adet boş fatura, sahte lise diploması, 13 farklı kişiye ait kimlik fotokopileri, 58 farklı kişiye ait sağlık kurulu rapor fotokopileri, 16 farklı kişiye ait vesikalık fotoğraf ele geçirildi.

SAHTE RAPORLA ENGELLİ ARACI ALIP ÖTV İNDİRİMİNDEN FAYDALANMIŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin üçüncü kişiler adına resmi kurum ve kuruluşlarda iş ve işlemler için kullanılmak üzere sahte sağlık kurulu raporları ve sahte lise diploması tanzim ederek kullandıkları, üçüncü kişiler adına bankalara kredi başvurusunda bulundukları, benzin istasyonlarına ait benzin fişlerini komisyon karşılığında bilgisayar ortamında hazırlayarak piyasaya sürdükleri iddia ediliyor.

Sahte sağlık kurulu raporu alan kişilerin de engelli aracı alarak ÖTV indiriminden faydalandıkları ifade ediliyor. Sahte lise diploması alan bir kişinin ise PTT'de işe girerek 4 yıldır çalıştığı ortaya çıktı. Sahte belgelerle işlem yapan bu kişilerle ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1 Ocak'tan bu yana haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 19 kişiyi de gözaltına alıdığı bu kişilerin tutuklanarak cezaevlerine gönderildiği ifade edildi.

İstanbul'da sahtekarlara operasyon: 24 gözaltı